Ενημερωτικό πρόγραμμα Σχολής Γονέων στον 3ο δημοτικό παιδικό σταθμό

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε η έναρξη του Προγράμματος της Σχολής Γονέων, που υλοποιείται στους χώρους του 3ου δημοτικού παιδικού σταθμού Μεγάρων με στόχο την ενημέρωση γύρω από θέματα που αφορούν τη διαπαιδαγώγηση, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής.

 

Οι συναντήσεις των Γονέων γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 έως τις 21:00 και σε αυτές παίρνουν μέρος συνολικά 28 γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

 

Μέσα από  τις συναντήσεις αυτές οι γονείς έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να προσεγγίσουν τα προβλήματα στις σχέσεις της οικογένειας με έναν άλλο τρόπο, να αντιληφθούν ότι πολλοί άλλοι γονείς αντιμετωπίζουν τα ίδια με αυτούς προβλήματα και πως δεν είναι οι μόνοι που αισθάνονται ανήμποροι πολλές φορές να επιλύουν αυτά. Οι συμβουλές από τους ειδικούς τους ενδυναμώνουν και οι ίδιοι δηλώνουν πως είναι μία εμπειρία πολύ χρήσιμη, με ουσιαστικό κέρδος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους

 

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» κυρία Ιωάννα Ρήγα ευχαριστεί θερμά όλους όσους εργάζονται για την λειτουργία της σχολής γονέων καθώς και όλους τους γονείς που συμμετέχουν σε αυτήν για την ενεργή και μεγάλη ανταπόκρισή τους και δεσμεύεται για την μελλοντική διοργάνωση ενός νέου κύκλου εργασιών της σχολής. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button