Δ. Μεγαρέων: Κλειστός ο δρόμος Αλεποχωρίου – Σχίνου μέχρι νεωτέρας – Αυτοψία από κλιμάκιο εκτίμησης του κατολισθητικού φαινομένου [βίντεο]

Βίντεο με τις δηλώσεις του Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ, των Δημάρχων Μεγαρέων και Λουτρακίου και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Σήμερα το πρωί, 1η Απριλίου, κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) προϊσταμένου του διευθυντή Νίκου Νικολάου, παρουσία των δημάρχων Μεγαρέων και Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Παναγιώτη Μαργέτη και Γιώργου Γκιώνη αντίστοιχα, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων Δημήτρη Βόρδου καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιου Γκιολή, επισκέφθηκε το σημείο του δρόμου Αλεποχωρίου – Σχίνου, στο οποίο έχουν καταπέσει βράχια και πέτρες από το βουνό διαρρηγνύοντας τα προστατευτικά μεταλλικά πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί.

Σκοπός της επίσκεψης η εκτίμηση επικινδυνότητας της υφιστάμενης κατάστασης και της εξέλιξης του φαινομένου. Ο κ. Νικολάου δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλλει την έκθεσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα – κατά το πιθανότερο στο τέλος της εβδομάδας – και θα την παραδώσει στους Δημάρχους Μεγαρέων και Λουτρακίου καθώς και στις δύο Περιφέρειες, Αττικής και Πελοποννήσου.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, μετά την αυτοψία του κ. Νικολάου και ομάδας μελών της ΕΑΓΜΕ δήλωσε: «Περιμένουμε την έκθεση της ΕΑΓΜΕ για να πληροφορηθούμε περί της εκτίμησης και της επικινδυνότητας του φαινομένου, καθώς και του κόστους αποκατάστασης, ούτως ώστε και οι δύο Δήμαρχοι και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες να το θέσουμε υπόψη του Υπουργού για να βρεθεί η χρηματοδότηση. Η διάνοιξη του δρόμου είναι μεγάλης σημασίας έργο».
Όλοι συμφώνησαν ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button