Κλ. Βαρελάς: «Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων φουσκώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜ και υπερχρεώνει τους δημότες»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Μαζί με Όραμα» με επικεφαλής τον Κλεάνθη Βαρελά αναφέρει:

Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων υπερχρεώνει τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΜ για να καλύψει «τρύπες» που δημιουργεί η ίδια… Οι λογαριασμοί ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ εκδίδονται το τελευταίο διάστημα ανά τετράμηνο, αντί για δίμηνο όπως ισχύει, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να χρεώνονται με την ανώτερη τιμή ανά κυβικό που είναι 0,90 ευρώ αντί για 0,58 ευρώ.

Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων μαζί με μερίδα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν τον Δεκέμβριο του 2021 την παραχώρηση των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ στην ΕΥΔΑΠ.Από τότε εως και σήμερα οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η πολύπαθη ΔΕΥΑΜ να έχει δημιουργήσει νέο χρέος εως αυτήν τη στιγμή προς την ΕΥΔΑΠ περίπου τα 3.000.000 ευρώ. Είναι γνωστό ότι ο λόγος που δημιουργεί μόνιμα χρέος η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Μεγάρων είναι ότι δεν πληρώνει το νερό που προμηθεύεται από την ΕΥΔΑΠ, ενώ οι καταναλωτές πληρώνουν στην δημοτική επιχείρηση κανονικά.

Η πολύ κακή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η ΔΕΥΑΜ και ο Δήμος φαίνεται ότι οδηγεί την δημοτική διοίκηση σε νέες πρακτικές για αύξηση των εσόδων του και αυτό γιατί ενώ γνωρίζει ότι υπερχρεώνονται περίπου 9.000 καταναλωτές με το ανώτερο ποσό κυβικού στην ύδρευση (0,90 ευρώ) καθώς οι λογαριασμοί είναι ανά τετράμηνο και κατά συνέπεια χρεώνονται με ανώτερη κλίμακα, δεν κάνει καμία κίνηση για να διορθώσει την κατάφορη αυτή αδικία. Άμεσα πρέπει οι καταναλωτές να απευθυνθούν στην ΔΕΥΑΜ και να ζητήσουν την αναπροσαρμογή των λογαριασμών τους στην κλίμακα που αναλογεί στον λογαριασμό του διμήνου.

Κύριοι της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων τα τεχνάσματα που εφευρίσκετε για να καλύψετε τις οικονομικές» τρύπες» που έχετε δημιουργήσει οι ίδιοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρύνουν τους συμπολίτες μας. Επιστρέψτε πίσω στους πολίτες τα χρήματα που τους αναλογούν.

Εκ του γραφείου τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button