ΚΚΕ Μεγάρων: «Από τη μία αρπάζουν κι από την άλλη τάζουν»

Ακολουθεί ανακοίνωση της Κ.Ο. Μεγάρων του ΚΚΕ: Θυμηδία και μαζί θυμό, προκαλεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων για το νέο θέμα των πλειστηριασμών. Διαβάστε τι λέει: «Με τον πτωχευτικό νόμο 4738/2020 που έφερε η ΝΔ καταργήθηκε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας ακόμα και για τους πλέον ευάλωτους δανειολήπτες». Ας θυμίσουμε λοιπόν τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση: Όχι μόνο εισήγαγε τους όρους «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης» και «συνεργάσιμος δανειολήπτης» αλλά και το ότι ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλλει ποσό «τέτοιο, ώστε οι πιστωτές του δεν θα βρεθούν, χωρίς τη συναίνεσή τους, σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτήν στην οποία θα βρίσκονταν σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης».

Αλλού λέει πως «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εντονότατες πιέσεις που ασκήθηκαν… δημιουργήθηκε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι’ αυτό την περίοδο 2015-19 δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας». Αναφέρεται σε νόμο του 2015, όπου μαζί με έναν άλλο του 2016 ψηφίστηκε τελικά η πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds! Και μην ξεχνάμε πως την εποχή εκείνη «που δεν γινόταν κανένας πλειστηριασμός» ψηφίστηκε τροπολογία που προέβλεπε την «αυτεπάγγελτη δίωξη όσων διαταράσσουν την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των πλειστηριασμών… για λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος»! Και για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία με την οποία ο λαός θα έχανε τα σπίτια του, καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να μην παθαίνουν σοκ οι συμβολαιογράφοι όταν θα γίνονταν live πλειστηριασμοί και θα έβλεπαν μπροστά τους το ΠΑΜΕ και τους μαζικούς φορείς!

Εκεί όμως που φτάνει η θυμ-αηδία στο κορύφωμά της είναι η κατακλείδα της «ανακοίνωσης» του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες». Σήμερα λοιπόν, Δευτέρα 13-02-2023, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής που προέβλεπε την απαγόρευση πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία και συγκεκριμένα την «αυτοδίκαιη παύση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, πλειστηριασμού ή άλλου αναγκαστικού μέτρου σε βάρος της πρώτης – κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών».
ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ την απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να κάνουν ούτε καν κουβέντα!
Αποδεικνύεται λοιπόν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τους πλειστηριασμούς, η ΝΔ τις εξώσεις κι όλοι μαζί τρώγονται για την κερδοφορία των Τραπεζών και των funds!

Αυτό που επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά είναι πως «τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός»! Κάθε σπίτι φτωχού εργαζόμενου ή συνταξιούχου που τον πετάνε έξω, πρέπει να γίνει σπίτι όλης της γειτονιάς, των Συλλόγων και των Σωματείων. Έτσι μόνο θα κοπεί ο αέρας στα «κοράκια» και στις κυβερνήσεις.

Αντί για περισσότερους Πάτσηδες, ο λαός για να υπερασπιστεί τη ζωή του χρειάζεται δίπλα του περισσότερους κομουνιστές βουλευτές που θα είναι μπροστά σε κάθε μάχη, όπως στο σπίτι στου Ζωγράφου και σε πόσες ακόμα γειτονιές και πόλεις της περιφέρειας.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος αυτές τις δύσκολες στιγμές που 700.000 νοικοκυριά ετοιμάζονται να πεταχτούν στον δρόμο. Σωματεία, φορείς, σύσσωμος ο λαός να φωνάξει στα «κοράκια» και τους λακέδες τους: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button