ΚΚΕ Μεγάρων: «Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα για το 4ο Δημ. Σχ. Μεγάρων»

Το ΚΚΕ εκφράζει τη στήριξή του, στα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών και γονιών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων που διεκδικούν άμεσα, σύγχρονο κτίριο για να μπορούν τα παιδιά τους με ασφάλεια να κάνουν μάθημα. Το κτίριο που στεγαζόταν το συγκεκριμένο σχολείο κρίθηκε από τις υπηρεσίες των Κτιριακών Υποδομών ακατάλληλο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να «φιλοξενούνται» σε άλλα σχολεία και να στοιβάζονται σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων ακόμα και σε αίθουσες προκάτ.

Το ζήτημα της ασφάλειας και της προστασίας των παιδιών μας μέσα στη σχολική μονάδα, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι «κόστους – οφέλους» της ΕΕ ή να θυσιάζεται στο βωμό της κάλυψης των “δημοσιονομικών στόχων” και στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως κάνουν όλα τα τελευταία χρόνια όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις. Αυτή την πολιτική στηρίζουν διαχρονικά οι Δημοτικές Αρχές του Δήμου Μεγάρων.

Στο βωμό αυτών των στόχων, έχουν επιβάλλει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου, επιδιόρθωσης και ανέγερσης σχολικών κτιρίων.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι το γεγονός ότι στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων δεν έχει πραγματοποιηθεί αντισεισμικός έλεγχος και όπου έχει γίνει αυτός ήταν μόνο οπτικός, ότι πολλά σχολεία στη Δυτική Αττική αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποδομών, ενώ έχουμε γίνει μάρτυρες απαράδεκτων περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών όπως πχ πτώσεις σοβάδων και άλλα.

Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών μας μέσα στις σχολικές μονάδες είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και δεν μπορεί να μετατίθεται σε διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους που μοναδικό κριτήριο έχουν το κέρδος.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, το σύνολο του λαού της περιοχής με τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε:

  • Να κατασκευαστεί άμεσα με ευθύνη του κράτους, σύγχρονο σχολείο που θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων.
  • Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Υποδομών που θα εξασφαλίζει τη συντήρηση και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, αλλά και την κατασκευή σύγχρονων σχολικών κτιρίων όπου υπάρχει ανάγκη.
  • Να πραγματοποιηθεί τώρα σε όλα τα σχολεία της περιοχής έλεγχος στατικότητας και δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος.
  • Να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο έλεγχος των σχολικών μονάδων σε μόνιμη και σταθερή βάση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button