Ι. Μαρινάκης: «Ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό παιδιών που απουσιάζουν από τα μαθήματα λόγω γρίπης»

Δελτίο τύπου απέστειλε ο συνδυασμός «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα»:

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί το τελευταίο διάστημα με την έξαρση της γρίπης Η1Ν1.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Διοίκηση του Δήμου.

Εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών τόσο στα δημοτικά σχολεία όσο και στα Γυμνάσια και Λύκεια των Μεγάρων και της Νέας Περάμου που έχουν προσβληθεί και απουσιάζουν από τα μαθήματά τους.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε την καταγγελία που έφτασε στην παράταξη μας από εκπαιδευτικό, σύμφωνα με την οποία οι Διευθυντές των σχολείων αποκρύπτουν τον ακριβή αριθμό των νοσούντων μαθητών που απουσιάζουν κάθε μέρα από τις σχολικές μονάδες.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο αποτελεί σοβαρή αιχμή για το σύνολο της σχολικής κοινότητας και τροχοπέδη στην ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση της ιατρικής κοινότητας στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να εξετάσει άμεσα το θέμα με κλιμάκια αποτελούμενα από δημοτικούς υπαλλήλους και Υγειονομικούς, τα οποία θα επισκεφθούν όλες τις σχολικές μονάδες, θα καταγράψουν και θα συγκρίνουν τα στοιχεία που παραλαμβάνουν με τα αντίστοιχα δικά τους και θα προβούν άμεσα σε αντιμετώπιση του προβλήματος με μέτρα όπου και αν χρειάζεται.

Επειδή η υγεία των παιδιών μας δεν αποτελεί αντικείμενο προς διαπραγμάτευση, καλούμε τη διοίκηση να αντιδράσει άμεσα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button