Σύριζα Μεγάρων: «Η Κυβέρνηση επιχειρεί τη φίμωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια»

«Συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο η Κυβέρνηση επιχειρώντας τη φίμωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια» αναφέρει χαρακτηριστικά δελτίο τύπου της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μεγάρων. Αναλυτικά:

Σαν να μην έφτανε η προκλητική αδράνεια της Κυβέρνησης της ΝΔ στο κύμα πρωτοφανούς ακρίβειας που φτωχοποιεί εδώ και μήνες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δεν διστάζει να ξηλώνει βήμα προς βήμα δημοκρατικούς θεσμούς στην αυτοδιοίκηση!

Η Κυβέρνηση επιλέγει να πολιτεύεται υπέρ των ολιγαρχικών συμφερόντων (πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, κλπ.) και υπέρ των δικών της παιδιών από την αρχή της θητείας της. Αλλά φαίνεται πως για να «απαλλάξει» την εξουσία στις τοπικές αυτοδιοικήσεις από τον αντίλογο και τον έλεγχο, φιμώνουν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αλλεργία σε οποιαδήποτε αντιπολιτευτική φωνή και το έχει επανειλημμένως αποδείξει. Όμως, ότι θα έφτανε ο κ. Βορίδης να προτείνει, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ., την κατάργηση του διαχρονικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων για πρόταξη προ ημερησίας διατάξεως προς συζήτηση επίκαιρων θεμάτων, ξεπερνάει κάθε όριο.

Μετά τις ρυθμίσεις των νόμων Θεοδωρικάκου που ανέτρεψαν τις διατάξεις του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι για την λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ και ουσιαστικά υποκαθιστούν το δημοτικό συμβούλιο από την οικονομική επιτροπή και ήδη κρίνονται αντισυνταγματικές από το ΣτΕ, ύστερα από την κατάργηση της δυνατότητας του δημοτικού συμβουλίου να συζητάει οποιοδήποτε θέμα της οικονομικής επιτροπής θεωρεί σημαντικό, τώρα με περισσό θράσος φιμώνουν τις μειοψηφίες και τους απαγορεύουν να θέτουν προ ημερησίας διατάξεως θέματα για συζήτηση.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας είναι και ο σεβασμός της μειοψηφίας. Αλλά πώς να υπάρξει σεβασμός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που θεωρεί το Κράτος, τους Θεσμούς και την Αυτοδιοίκηση τσιφλίκι της;

Χρέος άμεσο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, είτε βρίσκονται στις διοικήσεις των Δήμων είτε στην αντιπολίτευση, είναι ν’ αντιδράσουν και με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του κ. Βορίδη και της κυβέρνησης.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΜΕΓΑΡΩΝ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button