Η Αλέκα Μενιδιάτη στα Μέγαρα κατά την περιοδεία της στη Δυτική Αττική

Τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας και στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου Μεγαρέων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Μενιδιάτη, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η διαχρονική υποβάθμιση στην υλικοτεχνική υποδομή αλλά και οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό καθώς μεγάλο μέρος των εργαζομένων έχει συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Μεγάρων, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους δήμους σε έκταση στην Ελλάδα, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις υπηρεσίες Καθαριότητας με μόλις 40 άτομα περίπου μόνιμο προσωπικό από τους 200 εργαζόμενους που απαιτούνται, ενώ υπάρχουν επιπλέον 20 θέσεις που καλύπτονται με προσωρινούς εργαζομένους, συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ.

Επιπλέον, στις Διοικητικές υπηρεσίες όπου περιόδευσε το κλιμάκιο, συζητήθηκαν αντίστοιχα προβλήματα υποστελέχωσης και οι συνέπειες αυτών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Υπάρχουν μόλις τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι ασχολούνται με πληθώρα διοικητικών θεμάτων, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για την αναπλήρωση των εργαζόμενων που αποχωρούν με συνταξιοδότηση, μετατάξεις κλπ.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια υλοποίησε τις επιταγές της Ε.Ε., με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και σε όφελος των ιδιωτών εργολάβων γονάτισαν βασικές δομές στους τομείς της υγιεινής και της ασφάλειας. Πόσω μάλλον σε περιπτώσεις όπως είναι ο Δήμος Μεγάρων, όπου οι ανάγκες καλύπτονται με έκτακτο προσωπικό.

Η Αλέκα Μενιδιάτη, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε την ανάγκη ότι τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να μετατρέψουν σε κριτήριο ψήφου τη στάση των αστικών κομμάτων απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ενισχύοντας μαζικά το ΚΚΕ. «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Όλοι στον αγώνα, με ΚΚΕ δυνατό!»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button