Κινητοποίηση με πορεία διαμαρτυρίας αύριο 7/03 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου με ανακοίνωσή του επισημαίνει και γνωστοποιεί:

Από την αρχή της χρονιάς διαπιστώθηκε πως η οροφή του κτιρίου του 1ου Δημοτικού Ν. Περάμου έχει πρόβλημα και το κτίριο τελικά κρίθηκε ακατάλληλο για διδασκαλία. Πέρασαν πάνω από δύο μήνες και το μόνο που έγινε είναι να… συμφωνήσουν όλοι πως το κτίριο είναι ακατάλληλο! Από τότε ως και σήμερα οι μαθητές του σχολείου κάνουν εκ περιτροπής τηλεκπαίδευση προκαλώντας γενικότερη αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό και αρνητικές συνέπειες τόσο στην πρόοδο των παιδιών μας όσο και στην εργασία των γονιών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ζήτησε 4 προκάτ αίθουσες για τη συνέχιση της διδασκαλίας έως ότου γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο. Τελικά υπήρξε δέσμευση για δύο από τον ΚΤΥΠ κι ο Δήμος ακόμα δεν έχει προχωρήσει στην προεργασία για την τοποθέτηση των αιθουσών. Δεν μπορούμε, δάσκαλοι γονείς και μαθητές να αποδεχτούμε την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση που δείχνει ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι… δευτερεύουσας σημασίας. Για τον λόγο αυτό προχωράμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 8:π.μ. έξω από το 1ο Δημοτικό Ν. Περάμου και πορεία μέχρι το Δημαρχείο όπου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας με δύο κύρια αιτήματα:

– Να μπουν άμεσα οι αναγκαίες αίθουσες ώστε να αποκατασταθεί η δια ζώσης διδασκαλία και να σταματήσει η ταλαιπωρία και η κοροϊδία γονιών δασκάλων και μαθητών.
– Να προχωρήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου, να γίνει προσεισμικός έλεγχος και να έχουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο όχι μόνο για τα παιδιά μας σήμερα αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΕΝΟ!

Επίσης, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μεγάρων και Νέας Περάμου, με ανακοίνωσή της, συμπαρίσταται και στηρίζει την πορεία διαμαρτυρίας και καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σχολείων και του γονείς, να παραβρεθούν και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button