Σπ. Κορώσης: «Σε προκάτ τα μαθήματα και για το σχολικό έτος 2023-2024 τα παιδιά 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων της Νέας Περάμου»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου του Δήμου Μεγαρέων, Σπύρου Κορώση.

Η αποδεδειγμένη πλέον ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων οδηγεί όχι μόνο σε μεγάλες καθυστερήσεις έργων, αλλά επιβαρύνει και την καθημερινότητα εκατοντάδων μαθητών. Έχουν περάσει πάνω από τέσσερις μήνες από τότε που το κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου επί της ουσίας «έκλεισε» έπειτα από αυτοψία και γνωμοδότηση του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας ο οποίος προτείνει την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας και επισκευής των ζημιών που είχαν προκληθεί στην πλάκα της οροφής του σχολείου.

Σε συνέχεια αυτής της έκθεσης αυτοψίας, η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων έχει κάνει το εξής αμίμητο, με σκοπό μάλλον να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης, προχώρησε σε διαδικασίες απευθείας ανάθεσης με μια σοβαρή παράλειψη… . Δεν είχε και δεν έχει βρει (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ) μηχανικό με τα τυπικά προσόντα ώστε να του την αναθέσει.

Οι μέρες περνούν, οι μαθητές συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στα προκάτ και η σχολική χρονιά τελειώνει για να ξεκινήσει η επόμενη. Αν σκεφτούμε ότι ακόμα η μελέτη όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχει καν ανατεθεί, αντιλαμβανόμαστε ότι καθυστερεί πολύ η επιστροφή των μαθητών στις κανονικές τους τάξεις στο πρώτο δημοτικό σχολείο της Νέας Περάμου, όπως αντιλαμβανόμαστε και το μέγεθος της ολιγωρίας της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων.

Στην ίδια κατάσταση και το δεύτερο δημοτικό σχολείο Νέας Περάμου το οποίο κατασκευάζεται με βασανιστικά αργούς ρυθμούς, μια κατάσταση η οποία δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας για να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σε 3 μήνες.

Σπύρος Κορώσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button