Στις Α’ Βοήθειες εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μεγαρέων

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μεγαρέων. Το σεμινάριο έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους παιδαγωγούς, οι οποίοι μέσω της βιωματικής μορφής και των σεναρίων υποτιθέμενων ατυχημάτων έμαθαν πώς να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, ζητήματα που σχετίζονται με την περιποίηση τραυμάτων, τις αιμορραγίες, τα εγκαύματα, τις ρινορραγίες αλλά και την αντιμετώπιση πνιγμών.

 

Το σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής», πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς από την Δρ. Βασιλική Ρόκα- Σκαφιδάκη Πλωτάρχη (ΥΝ) ΠΝ,  πραγματοποιήθηκε στην Βιβλιοθήκη οργανώθηκε από τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ και το ΝΠΔΔ «Ηρόδωρος» και έδωσε ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες στους συμμετέχοντες με στόχο πάντα την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών.

 

Η Διοίκηση του Δήμου συνεπής στη δέσμευσή της για υπεύθυνη και από εξουσιοδοτημένους φορείς επιμόρφωση των εργαζομένων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο αφενός την απόκτηση γνώσεων και αφετέρου την εμπέδωση αισθήματος μεγαλύτερης ασφάλειας σε γονείς και παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές αυτές.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button