Άγγ. Μακρυγιάννης: «κ. Δήμαρχε, ξεκινήστε άμεσα ένα μεγάλο έργο στα Μέγαρα και ένα στη Ν. Πέραμο γιατί δεν θα σας θυμούνται ούτε οι δικοί σας σύμβουλοι»

Ακολουθεί επιστολή – άρθρο του Άγγελου Μακρυγιάννη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όμορφες Πόλεις Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Κινέτα».

Είναι γεγονός ότι για να μείνει το αποτύπωμα από μια δημοτική διοίκηση πρέπει αυτή να καταφέρει να ολοκληρώσει ένα έργο που θα υπάρχει για πολλά χρόνια στην πόλη.
Σήμερα συζητάμε ακόμη για την αγροτική οδοποιία, τις μονοδρομήσεις, το λιμάνι της Πάχης, τις αποχετεύσεις και τον βιολογικό, την αλλαγή ύδρευσης, το λιμάνι και μαρίνα της Νέας Περάμου, την είσοδο της πόλεως των Μεγάρων, πλατείες, παιδικές χαρές, δρόμους, φωτισμός, στάδια κ.τ.λ. που άφησαν προηγούμενες διοικήσεις.

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε την κατεστραμμένη παραλιακή οδό των Μεγάρων, την ξεχασμένη περιφερειακή Αι Γιάννη Χορευταρά σε Σπύρου Καραγιώργου, την σχεδόν εγκαταλελειμμένη και ασυντήρητη αγροτική και ημιαστική οδοποιία σε Μέγαρα – Κινέτα – Νέα Πέραμο, τα παρατημένα έργα στο πρόγραμμα του Μελιού Μεγάρων, το Κυριακούλειο Μέγαρο, το ανεκμετάλλευτο κτήριο της ελαιουργικής και άλλα δεκάδες μεγάλα και εκατοντάδες μικρά παρατημένα εδώ και δεκαετίες να περιμένουν για πολλά χρόνια ακόμη.

Βρείτε άμεσα όλα τα σχέδια υλοποίησης των έργων που έμειναν στην μέση ή δεν ξεκίνησαν και να τα εντάξετε σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα ώστε μία μέρα να δούμε μια ολοκληρωμένη εικόνα στις πόλεις μας και όχι αυτό το μισοτελειωμένο πάζλ που έχουμε σήμερα στα Μέγαρα – Κινέτα – Νέα Πέραμο.

Πεδίο λαμπρόν και με την πολυκαθυστερημένη έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που δίνει μία χρυσή ευκαιρία στην σημερινή διοίκηση να βάλει πολλές περιοχές σε μία σειρά. Δυστυχώς δεν μπορέσατε να κρατήσετε στον Δήμο μας τον πρώην Γενικό Γραμματέα που θα έβρισκε, γιατί γνώριζε χρηματοδοτικά εργαλεία για να υλοποιήσετε όλα αυτά τα έργα.

Τελικά στην χώρα μας δεν φτάνουν μόνο οι εθιμοτυπικές επισκέψεις σε ανώτερα και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη με απλά αιτήματα για τον Δήμο μας, αλλά χρειάζεται μία καλύτερη στρατηγική πίεσης και από άλλες πλευρές για να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε πράγματα. Μην καταναλώνετε όλη την τέχνη που έχετε για την επανεκλογή σας, αλλά δώστε την και για την ανάπτυξη του δήμου μας.

Τα στελέχη και οι συνεργάτες σας αισθάνομαι ότι είναι πολύ περιορισμένοι στις κινήσεις τους και αυτό έχει ως επακόλουθο την καθυστέρηση πολλών έργων που τελικά μόνο ανακοινώνονται. Δεν είναι η διαχείριση δουλειά της πολιτικής ηγεσίας ενός δήμου που αυτή γίνεται από τις υπηρεσίες οι οποίες για τον δικό μας δήμο σίγουρα χρειάζονται εκσυγχρονισμό.
Δουλειά της εκάστοτε δημοτικής πολιτικής διοίκησης είναι να λύνουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας και να φέρνουν νέα προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των έργων.
Να δίνουν κατεύθυνση και προτεραιότητα βάση δυνατοτήτων του δήμου και τέλος να προβάλουν τα πλεονεκτήματα των πόλεων μας σε όλο το υπόλοιπο κόσμο.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι της σημερινής δημοτικής διοίκησης δεχτείτε τα σχόλιά μας όχι αντιπολιτευτικά αλλά γιατί εμείς στον νέο συνδυασμό μας πιστεύουμε ότι με αυτές τις τεχνικές θα πάμε τις πόλεις μας εκεί που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μας.

Σε νέες πόλεις που τα προβλήματα θα είναι λιγότερα η όψη αισθητά καλύτερη και σίγουρα θα υπάρξει υγειές οικονομικό περιβάλλον για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την εργασία των νέων πολιτών μας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Οικονομολόγος – Μ.Β.Α.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button