Κινέτα: Ένας χρόνος μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Ένας χρόνος πέρασε μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου 2018 και κατέκαψε όχι μόνο μεγάλες δασικές εκτάσεις αλλά και σπίτια, αυλές και αυτοκίνητα.

Το αποτέλεσμα των αυτοψιών στην περιοχή της Κινέτας έκρινε μη κατοικίσημα (κόκκινα) συνολικά 155 κτήρια, εκ των οποίων 139 κατοικίες και 16 αποθήκες.

Την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν πολλοί φορείς καθώς και ανεξάρτητα άτομα που προσέφεραν κάθε πιθανή βοήθεια. Τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας και το κλειστό γυμναστήριο «Αλέκος Σάλτας» παρέμειναν ανοικτά για όσους χρειάζονταν στέγη, νερό, φαγητό και ιατρική φροντίδα από κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διασώστες  που ήταν έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη.


Συνολικά επιχείρησαν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνέδραμαν εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα από την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Μεγαρέων, καθώς και τους δήμους Λουτρακιού, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν τρία μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος επιχείρησαν 5 ελικόπτερα.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Μεγαρέων σε συνδυασμό με την πολύτιμη εθελοντική συνδρομή ήταν ο βασικός λόγος που από την τεράστια αυτή πυρκαγιά δε θρηνήθηκαν θύματα αν και οι υλικές ζημιές ήταν ανεπανόρθωτες.

Το παραπάνω βίντεο περιλαμβάνει πλάνα της Κινέτας από ψηλά μια μέρα μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στις 24 Ιουλίου 2018.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button