Παράσταση διαμαρτυρίας συλλόγου καταστηματαρχών Μεγάρων στο δημαρχείο

Σήμερα το πρωί ο σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης Μεγάρων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, σε μια προσπάθεια να περάσει μήνυμα εναντίωσης στην υποβάθμιση των επιχειρηματιών της περιοχής, ενώ όλα σχεδόν τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

Η εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, η οποία εκχωρεί στην αστυνομία την αρμοδιότητα της σφράγισης των καταστημάτων για 10 ημέρες μετά τη συμπλήρωση 3 μηνύσεων για ηχορύπανση και παράβαση ωραρίου, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους της διαμαρτυρίας. Θυμίζουμε ότι μέχρι πρότινος η αρμοδιότητα αυτή ανήκε στην εκάστοτε δημοτική αρχή, ενώ η εφαρμογή των ποινών γινόταν στο πλαίσιο συνεργασίας με τους καταστηματάρχες.    

 

Έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποί του με το δήμαρχο και τον διοικητή της αστυνομίας, όπου εξέθεσαν τα αιτήματά τους, αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε η εφαρμογή του νόμου να γίνεται με τρόπο ωφέλιμο ως προς τις επιχειρήσεις και την ίδια την κοινωνία.   

Παρόμοια άρθρα

Back to top button