Καθαρίζεται η πόλη – Στους δρόμους τα απορριμματοφόρα του δήμου

Δουλειά έπιασαν από νωρίς σήμερα το πρωί τα απορριμματοφόρα του δήμου, σε μια προσπάθεια να καθαριστούν τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος από τον τεράστιο όγκο απορριμμάτων που είχε συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα σε αρκετά σημεία του δήμου, δημιουργώντας εικόνα καταστροφής και έντονη δυσοσμία, ενώ εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 

Έπειτα από κάλεσμα της νέας δημοτικής αρχής, 30 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν στις 7 σήμερα το πρωί στο χώρο του εργοταξίου, στην πλειοψηφία τους επόπτες και εργάτες καθαριότητας, αλλά και κάποιοι εθελοντές πολίτες. Παρουσία του δημάρχου, Γρηγόρη Σταμούλη και στελεχών της δημοτικής αρχής έγινε κατανομή εργασιών και ξεκίνησε η διαδικασία της αποκομιδής, η οποία θα συνεχιστεί σε εντατικούς ρυθμούς τις επόμενες ημέρες.

 

skoupidia2 skoupidia3 skoupidia4

skoupidia5

 

Έξι συνολικά απορριμματοφόρα βγήκαν σήμερα στους δρόμους των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, του Αλεποχωρίου, της Κινέτας και των οικισμών, ενώ, σύμφωνα με το δήμαρχο, αύριο αναμένεται να βγουν επτά και την Τετάρτη οχτώ, έπειτα από επισκευές που θα γίνουν σε δυο ακόμα οχήματα.

 

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο κ. Σταμούλης: “Δε μπορούμε να υπολογίσουμε πότε θα καθαριστεί πλήρως η περιοχή, αφού ο όγκος των απορριμμάτων είναι τεράστιος. Φανταστείτε ότι η συγκέντρωση απορριμμάτων από πέντε σημεία με κάδους, αντιστοιχεί σε ένα απορριμματοφόρο.” Σημειώνεται ότι μέσα στο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε έλεγχος και συντήρηση των οχημάτων, ώστε να είναι σήμερα “ετοιμοπόλεμα”.

skoupidia6 skoupidia7

Όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, ο εκλεγμένος σύμβουλος, Γιώργος Μιχάλαρος, που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος καθαριότητας επί δημαρχίας Χρ. Σύρκου, κάνει λόγο για υπαλλήλους καθαριότητας τοποθετημένους σε άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα το ήδη ελλιπές προσωπικό να μειώνεται δραματικά, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι δεν κατέθεσε την αίτηση για πρόσληψεις προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις τον περασμένο Ιανουάριο, ως όφειλε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα ο δήμος να προσλάβει εποχικό προσωπικό μέχρι και τον Ιανουάριο.

 

Αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του: “Για πρώτη φορά φέτος ο δήμος δεν προσέλαβε άτομα με σύμβαση 8μηνου και είχε κάποιους υπαλλήλους με 2μηνες συμβάσεις, οι οποίες έληξαν τον Ιούλιο. Θα πρέπει να πάμε αναγκαστικά σε λύση ιδιώτη, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα.”

skoupidia8

Παρόμοια άρθρα

Back to top button