Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας με κυβερνητική απόφαση

Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός μέσω Twitter. «Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.»

Παράλληλα, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση
α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και
β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16/3/2020 έως και 30/3/2020.

Νωρίτερα, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου παρουσία του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, είχε ανακοινωθεί πως οι ιεροί ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών, με την παραίνεση προς όλους και κυρίως τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ είχε αποφασιστεί η λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας τις επόμενες Κυριακές, μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, 11/4, από 7 έως 8 το πρωί και η αναστολή όλων των γάμων και των βαπτίσεων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button