Καταργείται 4 – 5 Μαΐου το SMS στο 13033 και το έντυπο μετακίνησης

Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα ανακοινώσει αύριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms στο 13033 ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης ενώ μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή το χωριό του.

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων.

Για τα σχολεία τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας.

Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επεσήμανε τέλος ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την Γ.Γ. αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button