Δ. Μεγαρέων: Απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις

Με νέο δελτίο τύπου ο Δήμος Μεγαρέων ανακοινώνει ότι: Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται από σήμερα 21 έως και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), και για την Περιφέρεια Αττικής.

Γι’ αυτόν τον λόγο – και στην επικράτεια του Δήμου Μεγαρέων – απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος και η κυκλοφορία σε δασικές εκτάσεις πεζών και οχημάτων κατά το διάστημα 21 έως και 24 Ιουνίου 2024. Ο Δήμος Μεγαρέων έχει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής επί 24ώρου βάσεως το προσωπικό, τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό και τις αρμόδιες Υπηρεσίες που αφορούν στην Πολιτική Προστασία.

Επίσης απευθύνει εκ νέου ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button