Ηρόδωρος: «Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα μαθήματα κατάρτισης του ευρωπαϊκού προγράμματος “KINESIS” για προπονητές και στελέχη αθλητικών συλλόγων»

Το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων, από το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Mεγαρέων και την «Action Synergy”, μαθήματα κατάρτισης των προπονητών και των στελεχών των αθλητικών συλλόγων σχετικά με την κοινωνική ένταξη παιδιών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσω της συνεργασίας σχολείων και ενδιάμεσων φορέων στον τομέα του αθλητισμού.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου αναφέρεται ότι τα μαθήματα έγιναν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “KINESIS” το οποίο υλοποιεί το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» (συντονιστής φορέας) σε συνεργασία με 6 ευρωπαίους φορείς – εταίρους (“Action Synergy” – Ελλάδα, “Eurosuccess” – Κύπρος, “The Lithuanian Sports University” – Λιθουανία, “ZAVOD APGA” – Σλοβενία, “Vienna Institute for International Dialogue and Cooperation” – Αυστρία και “Corporate Games” – Ρουμανία). Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “KINESIS” αποτελεί ουσιαστικά την συνέχεια του ευρωπαϊκού προγράμματος “ATHLISIS” το οποίο υλοποίησε ως συντονιστής φορέας το Ν.Π.Δ.Δ. «Ἡρόδωρος» και το οποίο αξιολογήθηκε ιδιαίτερα θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Erasmus +.

Την έναρξη των μαθημάτων κατάρτισης του “KINESIS” έκανε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης ενώ χαιρετισμό απηύθυναν στους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Mεγαρέων κ. Σπυρίδων Τσιούνης και η Project Manager του “KINESIS” και πρώην Πρόεδρος του νομικού προσώπου κα Ιωάννα Ρήγα. Παρών ήταν επίσης και ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Mεγαρέων κ. Σπυρίδων Κουντεμάνης.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων παρουσιάστηκε από τους ομιλητές στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικό υλικό το οποίο έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “KINESIS” και εξετάστηκαν θέματα όπως η εκτίμηση της γενικής κατάστασης των ευάλωτων ομάδων στην Ευρώπη, η εργασία με ευάλωτες ομάδες, η συνεργασία των αθλητικών συλλόγων με τα σχολεία, οι ανάγκες των αθλητικών συλλόγων – οργανώσεων και των ατόμων για την προώθηση της ένταξης των ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η δημιουργία πρακτικών μορφών και προγραμμάτων κατάρτισης για την ένταξη των ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και παρουσίαση επιτυχημένων στρατηγικών και καλών πρακτικών σχετικά με την κοινωνική ένταξη ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο νέα σειρά μαθημάτων κατάρτισης που απευθύνονται σε καθηγητές φυσικές αγωγής που απασχολούνται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο κύκλος των μαθημάτων κατάρτισης θα ολοκληρωθεί με διαδικτυακά μαθήματα.

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Mεγαρέων ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων κ. Ιωάννη Δήμα, την “Action Synergy” τους συμμετέχοντες καθώς και όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχημένη υλοποίηση των μαθημάτων κατάρτισης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button