Ασφαλτοστρώσεις και άλλα έργα σε όλο το Δήμο Μεγαρέων

Εγκρίθηκε ποσό 2.400.000 ευρώ, από το ΠΔΕ για το έργο «Συντήρηση Κεντρικού Οδικού Δικτύου» του Δήμου Μεγαρέων.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου:

Οι προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με επείγον έγγραφό του και την συνυποβολή σχεδίου μελέτης στις αρχές Ιουλίου στον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη, ζήτησε την έγκριση και χορήγηση ποσού 3.000.000 ευρώ για την «συντήρηση του κεντρικού οδικού δικτύου των Μεγάρων και της Νέας Περάμου», προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα φθορών, που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο και δημιουργούν ζητήματα οδικής ασφάλειας για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους κατοίκους της περιοχής.

Πράγματι το αίτημα του Δημάρχου έγινε δεκτό και με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Μεγαρέων την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 2.400.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου ήδη δρομολογούνται από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Με την έγκριση αυτού του ποσού συνεχίζονται τα ήδη εκτελούμενα έργα στο Δήμο Μεγαρέων τα οποία είχαν εξαγγελθεί από τον Δήμαρχο προεκλογικά έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ήδη ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της περιφερειακής οδού Δημάρχου Γεωργίου Καστάνη, από το σταθμό των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ στο φόρο μέχρι τον κόμβο της Έξω Βρύσης, ενώ προχωρούν τα έργα της τοποθέτησης τάπητα στο δημοτικό γήπεδο των Μεγάρων, η διαμόρφωση της οδού Δημάρχου Γεωργίου Μαυρουκάκη νοτίως του Δημαρχείου Μεγάρων  με κατασκευή πεζοδρομίων, θέσεων πάρκινγκ αυτοκινήτων, ολοκλήρωση της τοποθέτησης κρασπέδων και πλακόστρωση των πεζοδρομίων στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Γήπεδο στην συμβολή με την οδό Μοράβα, η διαμόρφωση της νέας πλατείας δυτικά του Προφήτη Ηλία, τις εργασίες καθαρισμού στην Κινέτα, την συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στα Μέγαρα και στους Οικισμούς, καθαριότητα στις παραλίες.

Κανένα έργο δεν ήταν προεκλογικό και δεν είχε σκοπό να παραπλανήσει ψηφοφόρους, όλα εξελίσσονται μέσα από το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του Δήμου είτε είναι προεκλογική, είτε μετεκλογική περίοδος και φυσικά υπάρχει συνέχεια στις δημοτικές δράσεις και μέχρι το τέλος του 2019 θα ολοκληρωθούν πολλά έργα, που είχαν ξεκινήσει από την αρχή του χρόνου με χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Αττικής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button