Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ΚΟΥΡΟΥ

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και ενάντια στις ιδιαίτερες και αντίξοες συνθήκες που επικρατούν λόγω της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του 2022, της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων «Κούρος», σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάστημα Puzzle στην παραλία Βαρέας Μεγάρων.
Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα γίνεται απολογισμός των δράσεων και του έργου της περασμένης χρονιάς και δίνονται ευχές για ένα δημιουργικό, παραγωγικό, γεμάτο κέφι και νέες ιδέες νέο έτος. Στην κεντρική ομιλία που εκφώνησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ.Δημήτριος Κατερινίτσας αναλύθηκαν τα πεπραγμένα του 2021 και τέθηκαν οι στόχοι και το όραμα για το 2022.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμολογιότατος π. Αλέξανδρος Κουργιαλής. Φέτος πραγματοποιήθηκαν τιμήσεις προς τις επιχειρήσεις “Cosmote Α.Ε.”, “Megara Resins – Αναστάσιος Φάνης Α.Ε.”, “Skyplast Ι.Κ.Ε.” και “Αθανάσιος Π. Πανταζής” για την υποστήριξη τους στην πραγματοποίηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο ακριτικό Καστελλόριζο στις 10 Ιουλίου 2021. Επίσης τιμήθηκε ο εθελοντής αιμοδότης κ. Διομήδης Μπεναρδής για την αδιάλειπτη συμμετοχή του σε όλες ανεξαιρέτως τις εθελοντικές αιμοδοσίες που έχουν διοργανωθεί από την ομάδα μας.

Στην εκδήλωση μας παρευρέθηκαν, εκτός των μελών και πολιτών που στηρίζει τις δράσεις και το έργο μας, οι εξής:

– εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Μπούρα Αθανάσιου η κ. Δήμητρα Βασιλείου
– ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Λιάκος Ευάγγελος ∙ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Κώτσηρας Γεώργιος
– η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος εθελοντισμού κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη
– ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ηρόδωρος και δημοτικός σύμβουλος κ. Σπυρίδων Τσιούνης
– ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού “Μαζί με Όραμα” κ. Κλεάνθης Βαρελάς
– ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικολάου Σπυρίδων
– ο υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων κ. Αρτινιός Γιώργος ∙ εκπρόσωπος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
– εκπρόσωπος του συλλόγου “Αλμύρες”
– εκπρόσωποι της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση για λόγους ανωτέρας βίας και αντ’ αυτού απέστειλαν επιστολές οι οποίες αναγνώστηκαν στους παρευρισκόμενους.

Οι αναφορές όσων κλήθηκαν να κόψουν ένα κομμάτι της πίτας και να ευχηθούν για τη νέα χρονιά ήταν συγκινητικές και τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας. Μέσα από την παρουσία και τις ευχές πήραμε δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο της εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς μας στην κοινωνία του δήμου Μεγαρέων βαδίζοντας στον 26ο χρόνο από την ίδρυση μας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Κατερινίτσας Αντώνιος

Ο Γ. Γραμματέας
Νάστος Παναγιώτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button