Ιωάννης Παντελάκης: Αποστολή Ευθύνης

Μπαίνουμε στην τελική προ-εκλογική ευθεία και θα πρέπει όλοι εμείς, που θα θέσουμε τους εαυτούς μας, στην κρίση του Μεγαρικού λαού, να πάμε σε αυτή την αναμέτρηση με ξεκάθαρες θέσεις. Θέσεις ρεαλιστικές, πολιτικές, μα πάνω από όλα, υπεύθυνες.

 

Τούτη την εποχή, η οποιαδήποτε συμμετοχή σε μια εκλογική αναμέτρηση, δεν είναι απλά μια συμμετοχή σε μια απλή διαδικασία, ούτε φυσικά, το αποκούμπι, όσων ψάχνουν κάτι για να περάσουν την ώρα τους. Είναι μια αποστολή ευθύνης, απέναντι σε μια ολόκληρη κοινωνία. Μια κοινωνία κλονισμένη, που μέσα στην κρίση, ψάχνει να βρει την ρυθμιστική της ισορροπία. Το εύλογο ερώτημα που τίθεται, είναι το πώς θα την βρει αυτή την ισορροπία. Το πώς θα μπορέσουμε δηλαδή να βρούμε τον βηματισμό μας, ώστε να βάλουμε σε τροχιά επίλυσης, μια σειρά από τοπικά προβλήματα που μας απασχολούν. Σίγουρα κάποια μπορούν να λυθούν. Για να αυξηθούν οι πιθανότητες όμως να λυθούν, θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο. Σχέδιο και τόλμη. Και φυσικά καθαρές θέσεις, που θα μπορούν βεβαίως, να είναι και εύκολα εφαρμόσιμες.

 

Σίγουρα, θα υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Αυτή είναι και η γοητεία των εκλογικών μαχών. Αρκεί να μην ξεφεύγουμε και πολώνουμε ένα ήδη τεταμένο κλίμα. Ωστόσο είναι αυτονόητο, πως δεν μπορείς να πετύχεις το εκπληκτικό γεγονός, να συμφωνούν όλοι μαζί σου. Σημασία έχει όμως, με υπευθυνότητα, να τολμήσεις την αλλαγή.

 

Το στοίχημα λοιπόν, για όλους εμάς και επιτρέψτε μου να μιλήσω ιδιαιτέρως για εμάς τους νέους, που μπαίνουμε στον εκλογικό στίβο και θα λάβουμε μέρος σε αυτή την «μάχη», είναι αυτό ακριβώς. Να βρούμε το θάρρος, να πούμε στον Μεγαρικό λαό την αλήθεια, να του δώσουμε την πλήρη εικόνα της καταστάσεως. Συμβόλαιο τιμής, να τηρήσουμε – τιμήσουμε, τον λόγο μας απέναντι στην τοπική κοινωνία. Ει δε άλλος, η κατάσταση, θα γίνει ακόμη ποιο δύσκολη στην διαχείριση της.

 

Σε ότι με αφορά και με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της εκλογικής μου συμμετοχής, από τον συνδυασμό «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», θα ήθελα καταρχήν, να ευχαριστήσω τον επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γρηγόριο Σταμούλη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, όλους εκείνους που από την πρώτη στιγμή, στηρίζουν την αγνή και τίμια προσπάθεια μου και παράλληλα θα ήθελα να ευχηθώ και σε όλους τους συμμετέχοντες καλή τύχη και επιτυχία. Εύχομαι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του Μεγαρικού λαού.

 

Αποτελεί συνειδητή επιλογή, να κάνω έναν καθαρό αγώνα, σεβόμενος κάθε αντίπαλο, διότι αυτό μου υποδεικνύει το πολιτικό μου ήθος. Και πιστεύω ακράδαντα, πως η ουσία στο τέλος αυτής της «μάχης», δεν θα είναι το αν θα εκλεγώ εγώ, η ο άλλος, αλλά το αν θα βγει νικήτρια η ίδια η πόλη μας.

 

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας. Με όρεξη, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Είναι σίγουρο, πως όλοι μαζί, μπορούμε!

 

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Παντελάκης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button