Ι. Πολυχρόνης: «Ποδηλάτες & περιπατητές χρειάζονται πόλεις φιλόξενες»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Ενέργειες για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Οι κίνδυνοι της διασποράς της πανδημίας από τον κορωνοϊό είναι ακόμα υπαρκτοί όμως με την ευκαιρία της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων από την Δευτέρα 11 Μαΐου και με προοπτική την επιστροφή στην κανονικότητα θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την προσαρμογή των πολιτών σε νέους κανόνες και τρόπο ζωής με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στα Μέγαρα, στη Νέα Πέραμο και στην Κινέτα.

Η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί με ενέργειες και δράσεις να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε οι πολίτες να τύχουν σχετικών διευκολύνσεων ώστε να επιτευχθούν σύντομα οι στόχοι.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης είχε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο με τον Διοικητή της Τροχαίας κ. Αθανάσιο Μηλιώτη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα των ποδηλατοδρόμων.

Ο κ. Πολυχρόνης μετά τη συνάντηση, που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα δήλωσε:
«Οι νέες συνήθειες μικρών και μεγάλων ήρθαν για να μείνουν κι εμείς πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τις υποστηρίξουμε. Ποδηλάτες και περιπατητές χρειάζονται πόλεις ανθρώπινες και φιλόξενες. Οφείλουμε να εστιάσουμε εκεί και κυρίως να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και σεβασμού στο κοινωνικό σύνολο. Η εικόνα με αυτοκίνητα και μηχανάκια πάνω στον ποδηλατόδρομο είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν. Δεν αξίζει στα παιδιά μας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button