Άγ. Μακρυγιάννης: «Μέγαρα αύριο..»

Γράφει ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις», Άγγελος Μακρυγιάννης:

Μέγαρα Αύριο…

Αγαπητοί συμπολίτες των Μεγάρων, Κινέτας & Νέας Περάμου, σήμερα που σχεδόν όλα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Ο τρόπος που βγαίνουμε από το σπίτι μας, η συμπεριφορά μας στην αγορά, ο τρόπος που μέχρι τώρα συναλλασσόμασταν, ο τρόπος που μέχρι τώρα διασκεδάζαμε και συνυπήρχαμε με γνωστούς και φίλους, η ζωή ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Με την απελθούσα, όπως φαίνεται, πανδημία του κορωνοϊού οι πολίτες της πόλης μας, της χώρας μας και όλου του κόσμου μετά τον κύκλο των 10-15 εβδομάδων του νέου ιού απέκτησαν νέες συνήθειες και σίγουρα νέα συμπεριφορά.

Μία συμπεριφορά που πρέπει άμεσα η πολιτεία να «διαβάσει», να «κατανοήσει» και να «πράξει» τα ανάλογα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με βάση τα νέα δεδομένα.

Ίσως εάν κατοικούσαμε στην Εσθονία τα πράγματα να ήταν πολύ πιο απλά, αλλά στην ταλαιπωρημένη από την 10ετή κρίση Ελλάδα μας η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή από θέμα παροχής υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη.

Ακόμη και στον πολυσυζητημένο δήμο Τρικκαίων τα πράγματα είναι κατά πολύ καλύτερα αλλά όχι σε επίπεδο απλοποίησης των βόρειο-ευρωπαϊκών χωρών λόγω των αγκυλώσεων της κεντρικής κυβέρνησης και των κανονισμών του ευρύτερου κράτους.

Ένα κράτος που ακόμη και σήμερα που μιλάμε βλέπει και αντιμετωπίζει τον πολίτη με καχυποψία.

Νομίζω ότι πλέον ήρθε η ώρα για μια νέα βάση απλούστερη, άμεση και εύκολα προσβάσιμη σε όλους. Με πρόσβαση σε όλες τις συναλλαγές μας με το δημόσιο, το δήμο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις παροχές υγείας κ.τ.λ.

Χωρίς καμία φυσική παρουσία του πολίτη σε κισσέ που για κάποιον λόγο εξυπηρετεί 8 – 12 Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 33 χιλιόμετρα μακριά από την εργασία και κατοικία μας και χωρίς να απαντά κανείς και ποτέ στο τηλέφωνο για να πληροφορήσει τους πολίτες.

Βέβαια είμαι σίγουρος ότι αυτοί που απλά διαχειρίζονται την καθημερινότητα μας με όχι και τον καλύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο, βρισκόμενοι σε μόνιμη προεκλογική περίοδο βάζοντας από τα παράθυρα κανένα ξεχασμένο ψηφοφόρο, συντηρώντας και τα παπαγαλάκια τους, θα γελούν και θα λοιδορούν αυτά που γράφουμε όπου σε πολλές άλλες κοινωνίες θεωρούνται δεδομένα.

Μια απλή αξιοποίηση των τεχνολογικών εργαλείων που υπάρχουν σήμερα θα μπορούσαν να απλουστεύσουν την ζωή μας τόσο που δεν θα το πιστεύαμε και οι ίδιοι.

Σαν δήμος έχουμε πιστεύω πολύ δρόμο μπροστά μας για πιάσουμε την βάση στην σημερινή εποχή που ζούμε. Μια βάση που θα μας δώσει χρόνο αλλά και ανθρώπινο δυναμικό να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη και να του λύνουμε τα προβλήματά του, χωρίς να του δημιουργούμε νέα και μεγαλύτερα.

Ένα ανθρώπινο δυναμικό που θα έχει τον χρόνο από το γραφείο του να ενημερώνεται για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, να ολοκληρώσει όλα τα παρατημένα έργα εντάσσοντας τα σε νέα προγράμματα, να μπορέσει να σχεδιάσει επιτέλους το «Αύριο» των τόσο παραμελημένων και πολλές φορές αφημένων στη μοίρα τους πόλεων μας.

Ποιος είναι αυτός που δεν θα θελήσει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι για το καλό της πόλης του; Ποιος είναι αυτός που δεν θέλει να φέρει μια καλή ιδέα ή μια καλή πρακτική που είδε κάπου αλλού να εφαρμόζεται με επιτυχία.

Σήμερα, πιστεύω στις δυνατότητες των νέων μας που βγήκαν και κατάφεραν να επιβιώσουν, μακριά από τον στενό οικογενειακό τους κύκλο, που τόλμησαν να κάνουν μια νέα αρχή με αξιοκρατία, αγνοώντας αυτούς που τους έταζαν για να τους στηρίξουν μια θέση στο πτωχευμένο δημόσιο.

Τους νέους μας που είναι τώρα έτοιμοι να έρθουν και να αλλάξουν το παλιό, ξεπερασμένο, παλαιοκομματικό, γερασμένο, κατεστημένο της πόλης μας!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button