Άγγ. Μακρυγιάνης: «Αγία Τριάδα, Βουρκάρι, Ήρεμο Κύμα, Πέραμα… Μια νέα αρχή»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων, επικεφαλής του συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις» και υποψήφιου δημάρχου Μεγαρέων, Άγγελου Μακρυγιάννη.

Ομάδα στελεχών του συνδυασμού μας Όμορφες Πόλεις την Τετάρτη 7 Ιουνίου πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπου είχαν προσκληθεί όλοι οι σύλλογοι της περιοχής. Με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν όλοι οι σύλλογοι με εκπροσώπους. Εκτός των φορέων παραβρέθηκαν και κάτοικοι της περιοχής.

Τα προβλήματα πολλά, μακροχρόνια και πλέον μετά την συνεχιζόμενη αδιαφορία του δήμου για την περιοχή οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα με την καθαριότητα, ασφάλεια και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση που προέρχεται κυρίως από την λειτουργία των εταιριών ΔΕΣΦΑ, Ελληνικών Πετρελαίων και εν γένει όλων των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής χωρίς την παραμικρή ανταπόδοση στην περιοχή μας, ή τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ξεχασμένη από την δεκαετία ‘80 – ’90 η συγκεκριμένη περιοχή έχει όλες τις προδιαγραφές να εξελιχθεί και να προσφέρει σε πολλά επίπεδα μια υπεραξία που λείπει από την πόλη μας. Καταρχήν το εγκαταλειμμένο τεράστιο για την πατρίδα μας μνημείο του τοίχους (με τις σκισμένες σημαίες να ανεμίζουν) που σώζεται σε καλή κατάσταση στις μέρες μας για να θυμίζει την λαμπρή ιστορία της Μεγαρίδας, δυστυχώς άγνωστη για τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας μας.

Μια ιστορία που θα έπρεπε να είχαμε πιέσει ως δήμος να αναγράφεται σε όλα τα βιβλία της ιστορίας μας για εκείνη την περίοδο, μιας και είναι εύκολα επισκέψιμο από όλους. Σε συνδυασμό με τον υπέροχο αλλά υποβαθμισμένο υγροβιότοπο του βουρκαρίου προσφέρουν πραγματικό τουριστικό προϊόν για επίσκεψη μίας ημέρας εάν αποφασίσουμε σαν τοπική αυτοδιοίκηση να βάλουμε κανόνες και να κάνουμε ελάχιστα έργα.

Όπως έναν χώρο φιλοξενίας για τους εκατοντάδες επισκέπτες που θα έρχονται καθημερινά, ένα πλακόστρωτο για να μπορείς να το βλέπεις από την μία πλευρά έως την άλλη και σίγουρα την επισκευή του τοίχους όπως και της αποκατάστασης στο σημείο του δρόμου που το διαπερνά. Ευτυχώς που το ενδιαφέρον των συλλόγων και των κατοίκων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και με τις δικές τους προσπάθειες και το δικό τους ενδιαφέρον έχουν καταφέρει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια κατεύθυνση που πολλές φορές αντικρούεται από την ίδια την διοίκηση του δήμου μας λες και οι άνθρωποι της περιοχής δεν θέλουν να πάει ο τόπος μας μπροστά. Φτάνει πια κ.κ. της σημερινής διοίκησης η μικροπολιτική σας και η διατήρηση των μικροσυμφερόντων των φίλων σας μας έφερε σε αυτό το πολύ δυσάρεστο επίπεδο. Αντίπαλος σας είναι τα προβλήματα και όχι όσοι δεν σας ψηφίζουν.

Ολόκληρες περιοχές με σχέδιο πόλης, τι περιμένετε άραγε να τα υλοποιήσετε; Περνούν δεκαετίες στάσιμες σαν να μην περάσατε πότε από τον δήμο. Έργο μόνο τα αναγκαία λες και εάν στέλνετε μια φορά την εβδομάδα την σκουπιδιάρα θα πρέπει οι κάτοικοι να σας έχουν και υποχρέωση. Περιοχές, όπως το Ήρεμο Κύμα με πολλές και πολύ καλές κατοικίες, στερούνται των βασικών υποδομών, όπως ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο, φωτισμός, σήμανση – ονοματοδοσία οδών και κυρίως καθαριότητα. Δρόμοι που περνούν βαρέα και επικίνδυνα οχήματα τελείως ακατάλληλοι ολοκληρώνουν το πάζλ της υποβάθμισης. Περιοχές δίπλα από τον κόμβο των Μεγάρων και τον σταθμό του προαστιακού να χρειάζεται να κάνεις ολόκληρο ταξίδι 6-7 χιλιόμετρα για να μην χαλάσετε τις ανεξέλεγκτες χωματερές που είναι νοτίως των Goody’s. Για να μην ξεχνάμε και του αποκλεισμό όλων των περιοχών από τα έργα της Ολυμπίας Οδού στο οποίο δεν κάνατε απολύτως τίποτα παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις μας στα δημοτικά συμβούλια.

Ως αυριανή διοίκηση στον δήμο μας δεσμευόμαστε να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μελέτες και να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του δήμου ή της περιφέρειας η αναβάθμιση του σημερινού ακατάλληλου κεντρικού οδικού δικτύου. Ούτε με την διέλευση του καλωδίου που υπερψηφίσατε δεν καταφέρατε να το κάνετε, πράγμα που επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια σας. Άμεση αποκατάσταση των δρόμων στους οικιστικούς ιστούς και ολοκλήρωση των σχεδίων πόλεως. Άμεση απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων παραγκών οι οποίες δεν αλλοιώνουν μόνο την εικόνα της περιοχής αλλά είναι και χώρος χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών όσο και εστία μόλυνσης για όλους. Πραγματική φροντίδα των αδέσποτων ζώων όπως ορίζει ο νόμος διότι στη περιοχή είναι υπεράριθμα.

Επίσης η δημοτική μας παράταξη θα δώσει μάχη με όλες τις δυνάμεις για να μην μεταφέρονται τα φορτηγά LNG από τον δρόμο του Περάματος Μεγάρων. Τέλος θα πιέσουμε να υλοποιηθεί η διαχειριστική μελέτη η οποία δεν έχει γίνει εδώ και 8 χρόνια από την περιφέρεια με κανένα ενδιαφέρον από το δήμο μέχρι σήμερα.

Οι οικισμοί της Λάκκας Καλογήρου με τα υπέροχα φιστίκια Μεγάρων και του Περάματος με τα ιαματικά του νερά και αυτοί ξεχασμένοι και εγκαταλειμμένοι σε όλα τα επίπεδα από την εποχή του αείμνηστου δημάρχου Γιώργου Καστάνη.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την περιοχή μας είναι και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που εδρεύει στην περιοχή. Με εικόνα τριτοκοσμική και μηδενικές υποδομές από πλευράς πολιτείας και δήμου περνούν εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες εκπαιδευόμενοι πιλότοι από όλων τον κόσμο βλέποντας την εγκατάλειψη του δήμου για την περιοχή. Που εάν είχαν γίνει όσα προαναφέραμε, αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν οι καλύτεροι διαφημιστές της περιοχής μας.

Αξιότιμοι συμπολίτες μας νομίζω, ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή μας μακριά από την οπισθοδρόμηση της σημερινής άτολμης, ανεπαρκής και κουρασμένης απελθούσας διοίκησης. Ήρθε η ώρα για να πάμε μπροστά με σχέδιο που θα καρπωθούν οι επόμενες γενιές.

Άγγελος Μακρυγιάννης
Οικονομολόγος – Μ.Β.Α.
Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου
όμορφες πόλεις

Παρόμοια άρθρα

Back to top button