Η «εκδίκηση» των φορτηγών την Καθαρά Δευτέρα

«Αυξημένα μέτρα Τροχαίας και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών για το τριήμερο της Αποκριάς» ήταν ο τίτλος του megaratv τρία χρόνια πριν το 2017.

Το κλίμα αντιστράφηκε και τώρα οι τίτλοι γράφουν για τα αυξημένα μέτρα της αστυνομίας και την απαγόρευση κυκλοφορίας των ανθρώπων καταμαρτυρώντας την ολική ανατροπή σε ό,τι ξέραμε, αλλά κυρίως σε ό,τι βιώναμε και με ιδιαίτερες προετοιμασίες αναμέναμε να χαρούμε.

Τώρα πια τα φορτηγά είναι ελεύθερα να κυκλοφορούν με τα κατάλληλα συνοδευτικά έγγραφα των οδηγών τους, ενώ οι άνθρωποι, άλλοι συνηθισμένοι πια, άλλοι «μπουχτισμένοι» και άλλοι απηυδισμένοι, στέκουν στη Λωρίδα Έκτακτης Κυκλοφορίας ακινητοποιημένοι λίγο πριν τα διόδια, αναμένοντας τη λήξη απαγόρευσης, επί ματαίω, καιρό τώρα.

Η μέρα απαιτεί το «πέταγμα» του χαρταετού. Ο αγαπημένος σε όλους χαρταετός είναι η πραγματικότητα. Όχι ακριβώς η πραγματικότητα που θέλουμε κατά το δοκούν να βλέπουμε, αλλά η πραγματικότητα που μας περιβάλλει και αν την αγνοήσουμε και δεν είμαστε σε επαφή μαζί της, είτε θα πέσουμε πάνω στα ηλεκτροφόρα σύρματα, είτε θα σπάσει η «καλούμπα» και θα γκρεμοτσακιστούμε στο κενό στερώντας τη χαρά από τα μάτια των παιδιών που τον χαζεύουν να ίπταται. Και στο τέλος τέλος όποιον και να ρωτήσεις, ο χαρταετός θέλει μαεστρία στο «πέταγμα» και τέχνη στην κατασκευή του. Πολλοί τον «αμολάνε», λίγοι καταφέρνουν να τον φτάνουν ψηλά και με ασφάλεια.

Θα τελειώσει όλο αυτό κάποτε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και θα ξαναμετρηθούμε. Ας είμαστε όλοι μαζί χωρίς απώλειες και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας να αφορούν και πάλι στα φορτηγά αυτοκίνητα.

Καλή Σαρακοστή προς την Ανάσταση.

Α. Μπακαούκας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button