ΠανΜεγαρική Ένωση: «Αυτογελοιοποίηση»

«Εμείς οι Σύλλογοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα καταθέσουμε εντός ημερών ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες»

Δελτίο τύπου της ΠανΜεγαρικής Ένωσης Συλλόγων Μεγάρων και Νέας Περάμου συνοδευόμενο με το παρακάτω σχόλιο έχει ως εξής:

«Έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις οι Σύλλογοι ομόφωνα προχωρούν δυναμικά μπροστά και εντελώς αυτόνομα σε διαδικασίες αναστολής των έργων για τη διέλευση του καλωδίου.
Ο Δήμος, έλαβε δημόσια θέση και είναι υπέρ στο να περάσει το καλώδιο μέσα ακόμα και από κατοικημένες περιοχές, και ουσιαστικά ρισκάρει με τις ζωές των πολιτών που βρίσκονται κάτω από τη δική του Αρχή. Δεν είμαστε σύμφωνοι και προχωρούμε».

Ακολούθως και το δελτίο τύπου:

Παρακολουθήσαμε εχθές το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με λύπη το είδαμε να περνά κάτω από τον πήχη. Έναν πήχη που όσον αφορά το καλώδιο υπερηψηλής τάσης, είχε ήδη τεθεί χαμηλά. Έτσι γελοιοποιείται ο Δήμαρχος και ως θεσμός και ως πρόσωπο, αφού δεν εφαρμόζει την ομόφωνη, και με δική του ψήφο, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ζητήσει μέσω ασφαλιστικών μέτρων την διακοπή των εργασιών έως ότου δικαστεί η προσφυγή του Δήμου στο ΣΤΕ.

Εργασίες για τις οποίες, ειδικά στην Πάχη, δεν γνωρίζουμε ποιός έχει εκδώσει τις απαραίτητες άδειες, αφού η συγκεκριμένη περιοχή δεν ανήκει στην Περιφέρεια. Τα προσχήματα για την αντιπολίτευση έσωσαν οι κύριοι Μακρυγιάννης και Γκίνης με την αποχώρηση τους διαμαρτυρόμενοι ακριβώς γιατί δεν εφαρμόζει ο Δήμαρχος την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς οι Σύλλογοι, δυστυχώς, δικαιονόμαστε για την απόφασή μας να καταθέσουμε προσφυγή στο ΣΤΕ ανεξάρτητα από τον Δήμο, έχοντας προβλέψει, σωστά, από νωρίς ότι η θέση του Δημάρχου είναι υπέρ της διέλευσης του καλωδίου και απλά σερνόταν πίσω από την αντιπολίτευση, μόνο για εκλογικό όφελος. Τελικά διαπιστώνεται ακόμα μια φορά ότι δεν μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για πολύ καιρό ούτε να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Εμείς οι Σύλλογοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμα και αν μείνουμε μόνοι μας και θα καταθέσουμε εντός ημερών ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες. Ζητάμε από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, επικεφαλής και μη, αλλά και της παράταξης του Δημάρχου, να πάρουν καθαρή θέση και να μας πουν αν θα παραμείνουν σταθεροί στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να σταματήσουν τα έργα ή θα ακολουθήσουν τον Δήμαρχο στον κατηφορικό δρόμο της γελοιοποίησης.

Εμείς οι Σύλλογοι επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, εάν δεν δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι άδειες, από όπου και αν προέρχονται, με τις οποίες η εταιρεία νομιμοποιείται να εκτελεί εργασίες στον Δήμο μας, καθώς και σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ή αλλάξει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button