Προτάσεις και αποφάσεις για τη στήριξη των επαγγελματιών του δήμου Μεγαρέων

Θετικό κλίμα στην τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ διοίκησης και επαγγελματιών Μεγάρων και Νέας Περάμου

Σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης και συνεργασίας δήμου και επαγγελματιών Μεγάρων και Νέας Περάμου έγινε τηλεδιάσκεψη για τη στήριξη όλων των επιχειρηματιών που πλήττονται από την πανδημία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου. Λεπτομερώς:

Το Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021, ώρα 10 το πρωί, έγινε τηλεδιάσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων από τον δήμο, για τη στήριξη των επαγγελματικών κλάδων της τοπικής οικονομίας, που πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τη συζήτηση διηύθυνε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και σε αυτήν, που διήρκεσε μιάμιση ώρα συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ιερόθεος Πολυχρόνης, Σταύρος Φωτίου (Νέας Περάμου) και Γιάννης Δήμας, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Γιάννης Γκίνης, ο κ. Άγγελος Μακρυγιάννης, Χρήστος Γκίνης και οι επιχειρηματίες κύριοι Γιάννης Δρίτσας και Αντώνιος Πορίχης εκπροσωπώντας τον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων, ο κ. Γιάννης Μουρτζούκος, πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών Εστίασης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης και ειλικρινούς συνεργασίας, ακούστηκαν εποικοδομητικές προτάσεις και δρομολογήθηκαν λύσεις, που ικανοποιούν πλήρως όλους τους επαγγελματίες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, που έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και θα γίνουν ενέργειες και δράσεις, που θα ανακουφίσουν τον εμπορικό κόσμο και τους καταστηματάρχες.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να στείλει ο δήμος έγγραφο στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ) με το οποίο να ζητά την πλήρη απαλλαγή από την καταβολή των τελών για το 2020 και 2021, που καταβάλλονται από τους καταστηματάρχες της Νέας Περάμου και της Πάχης (ταβέρνες, καφετέριες κλπ), να απαλλαγούν οι επαγγελματίες από την καταβολή στον δήμο Μεγαρέων των τελών χρήσεως πλατειών και πεζοδρομίων για το 2021 (για το έτος 2020 έχει ληφθεί σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου).

– Για την επιπλέον στήριξη των εμπόρων, επιχειρηματιών και καταστηματαρχών θα φροντίσει ο δήμος για την ενημέρωση και προβολή τους με σχετικό ένθετο έντυπο στον αθηναϊκό τύπο.

– Προτάθηκε στον δήμο η πεζοδρόμηση τμήματος της οδού 28ης Οκτωβρίου και να γίνει θεσμός η «Λευκή νύχτα» προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία.

– Προτάθηκε επίσης στον δήμο να φροντίσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια δυτικής Αττικής, να κατασκευαστούν πεζοδρόμια και να φωταγωγηθεί ο δρόμος από την Αερογέφυρα μέχρι την Πάχη και τη Βαρέα, για την περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής.

Υπήρξε απόλυτη συμφωνία όλων των συμμετεχόντων στην σύσκεψη ότι θα πρέπει να προβάλλεται με κάθε τρόπο και κάθε πρόσφορο μέσο ότι «η περιοχή μας είναι ασφαλής» κι ότι τηρούνται όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να αποφεύγονται επικριτικά σχόλια, κινδυνολογίες και τρομοκρατία των συμπολιτών, που επιβαρύνουν το κλίμα, δυσφημίζουν τον δήμο και την περιοχή, βλάπτουν την τοπική οικονομία και δεν ωφελούν κανέναν.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button