Η Αντιδ. Βασ. Μαυροειδή απαντά στην ΑΙΧΜΗ για την εκδήλωση με την Μπάντα του Πολ. Ναυτικού

Κύριε Διευθυντά της εφημερίδας «Αιχμή»,

 

Διαβάζοντας το άρθρο σας «Τζάμπα Μάγκες…» στο φύλλο της εφημερίδας της 7ης Αυγούστου 2015 διαπίστωσα με μεγάλη μου θλίψη πολλές ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις όσον αφορά τα πραγματικά γεγονότα. Από παράλειψη ίσως στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αναφερθήκατε καθόλου στην μεγάλη επιτυχία που είχε αυτή η ποιοτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Μεγαρέων και την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το είχατε κάνει σε προηγούμενο ρεπορτάζ σας για την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Αναφερθήκατε επίσης στο γεγονός ότι η πλακέτα που εδόθη από τον Δήμαρχο, κ. Γρηγόρη Σταμούλη στον εκπρόσωπο της Μπάντας είχε πληρωθεί από την Χορωδία. Προς ενημέρωσή σας και αποκατάσταση της αλήθειας η εν λόγω πλακέτα αποφασίσθηκε να απονεμηθεί και πληρώθηκε με έξοδα του Δήμου. Καλό θα ήταν, εφόσον ως εφημερίδα, υπηρετείτε την αλήθεια και την ορθή πληροφόρηση να διασταυρώνετε τις πληροφορίες προτού τις δημοσιεύσετε.

 

Επίσης για τα έξοδα της μικρής δεξίωσης που εδόθη στο κτίριο του ΜΟΜ, ο Δήμος είχε αποκλείσει το γεγονός της κάλυψής των, λόγω των γνωστών προβλημάτων της οικονομίας και της μη ύπαρξης εγκεκριμένου Προϋπολογισμού. Το ότι συνεισέφεραν τα μέλη της χορωδίας από 12€ έκαστος για την δημιουργία της δεξίωσης, ήταν δική τους απόφαση και μόνο δική τους.

 

Όσο για τα παράπονα που σας έκαναν, ότι τα μέλη της χορωδίας πληρώνουν τα έξοδα από την τσέπη τους και ότι δεν τους συνοδεύει κανένας από την Διοίκηση, ούτε καν ένας Δημοτικός Σύμβουλος εκτός της πόλης μας, σας ενημερώνουμε ότι οι εμφανίσεις εκτός Μεγάρων των Χορωδιών είναι με προγραμματισμό των υπευθύνων της χορωδίας και της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, και ουδέποτε ζητήθηκε συνοδεία μέλους της Διοίκησης ή Δημοτ. Συμβούλου. Η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου δυστυχώς δεν επιτρέπει την πληρωμή αυτής της κλίμακος δαπανών και αυτό έχει γίνει σαφώς γνωστό σε όλα τα όργανα του Δήμου, επομένως και στις χορωδίες. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων κάνουν ό,τι μπορούν και πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, να εξυπηρετούν όλα τα όργανα του Δήμου σε ότι τους ζητηθούν.

 

Τέλος η αναφορά σας ότι η μπάντα του Ναυτικού ήρθε στα Μέγαρα με ενέργειες ενός μέλους της χορωδίας ήταν τελείως λανθασμένη, προφανώς από κακή πληροφόρηση που σας έδωσαν. Η Μπάντα ήλθε με ενέργειες του Δημάρχου κ. Σταμούλη, ο οποίος το ζήτησε προφορικά αρχικά (στην εκδήλωση για το Α/Τ Ψαρά στην Πάχη) και κατόπιν με επιστολή από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Εγώ που είχα τον συντονισμό όλης της εκδήλωσης, με την συνεργασία της Μαέστρου της Δημοτικής Χορωδίας Μεγάρων, κυρίας Μαριλίας Ηλία. Παρακαλώ για την δημοσίευση της παρούσης επιστολής προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button