Γ. Κώτσηρας: «Προοδευτικό, κοινωνικά δίκαιο και ουσιωδώς εθνικό το νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων»

Δελτίο τύπου επισημαίνει τα ουσιώδη σημεία ομιλίας του υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργου Κώτσηρα, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού».

«Έχουμε ιστορική ευθύνη στην εκκίνηση αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου να ανοίξουμε εμπράκτως την αγκαλιά μας σε όλους τους Απόδημους Έλληνες», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού». Ο κ. Κώτσηρας χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο, το πρώτο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρέμβαση «πραγματικά προοδευτική, κοινωνικά δίκαιη και ουσιωδώς εθνική» και κάλεσε τα κοινοβουλευτικά κόμματα να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να το υπερψηφίσουν, στέλνοντας έτσι ένα σημαντικό μήνυμα «συμβολισμού και ουσίας».

Οι απόδημοι Έλληνες «ισοδυναμούν με κορυφαίο εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, καθώς «δρουν ως πρεσβευτές των εθνικών μας θέσεων» και αποτελούν «τη σταθερή βάση πάνω στην οποία χτίζεται η σχέση φιλίας και αλληλοκατανόησης που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών υποδοχής τους».

Είναι δε πολύ σημαντική η στήριξη της ελληνικής Διασποράς, είπε ο κ. Κώτσηρας και αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της Πολιτείας και ιδίως του Υπουργείου Εξωτερικών για την τόνωση των δεσμών των Αποδήμων με την Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση σύγχρονων και ψηφιακών εργαλείων για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού, την αμφίδρομη επικοινωνία με τον Απόδημο Ελληνισμό και την προώθηση της ελληνικής γλώσσας.

Καταλήγοντας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αποτελεί ιστορική ευκαιρία και ελάχιστη υποχρέωση απέναντί τους και επανέλαβε την ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης των δεσμών με την Ομογένεια.

Ολόκληρη η ομιλία

Παρόμοια άρθρα

Back to top button