Γρηγόρης Σταμούλης για πετρελαιοκηλίδα: Να ληφθούν μέτρα για να μην ξανασυμβεί

Δηλώσεις Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, για την μικρής έκτασης πετρελαιοκηλίδα, που παρατηρήθηκε στον τερματικό σταθμό εκφόρτωσης των ΕΛΠΕ στην Πάχη.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δηλώνει τα παρακάτω:

“Εχθές το βράδυ ενημερώθηκα ότι υπάρχει πρόβλημα με πετρελαιοκηλίδα στην προβλήτα των ΕΛΠΕ στην Πάχη. Ήρθα αμέσως επιτόπου για να διαπιστώσω το τι ακριβώς γίνεται. Είδα συνεργεία να έχουν αναλάβει ήδη δράση, να έχουν απλώσει τα προβλεπόμενα και κατάλληλα δίχτυα στη θάλασσα, για να περιορίσουν την πετρελαιοκηλίδα και οχήματα να απορροφούν το πετρέλαιο.  Ήταν (ρύπανση) πολύ μεγαλύτερης έκτασης από αυτή που βλέπουμε τώρα. Μίλησα και με τον υπεύθυνο της εταιρίας και με το Λιμεναρχείο. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη ρύπανση. Θα κάνουμε ότι πρέπει να περιορίσουμε και να μηδενίσουμε τέτοια περιστατικά. Έχω ζητήσει από τα ΕΛΠΕ να με ενημερώσουν επισήμως το τι ακριβώς έχει γίνει, διότι από την προβλήτα των ΕΛΠΕ έχει φύγει αυτό το πετρέλαιο, βλέπω ότι υπάρχει και ένα καράβι στην προβλήτα, δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Θα μάθουμε επισήμως και κυρίως να μας ενημερώσουν τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό.

Ερώτηση: Ο Δήμος αν χρειαστεί έχει τρόπο να βοηθήσει;

Στην απορρύπανση όχι, δεν έχουμε τέτοια μέσα, αλλά νομίζω υπάρχουν εταιρίες κατάλληλες εξειδικευμένες και απ’ ότι βλέπω γίνεται σημαντική δουλειά, δούλευαν όλη τη νύχτα, και είναι ικανοποιητικό που έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, έχουν μαζέψει δηλαδή το πετρέλαιο, αλλά το θέμα είναι να μην συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και να ληφθούν μέτρα να μην ξανασυμβεί.”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button