7 συλλήψεις σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βλυχό

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.

 

Update (29/4/2015): Προφυλακίστηκαν οι δύο από τους επτά συλληφθέντες ενώ οι άλλοι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Για απόφαση έκπληξη του ανακριτή κάνουν λόγο όσοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση, καθώς επρόκειτο για μια πολύ δυνατή δικογραφία με στοιχοιθετημένα και ταυτοποιημένα περισσότερα από 40 περιστατικά. Στους λόγους που συνηγόρησαν για την απόφαση αυτή συνέβαλλε το σχετικά καθαρό μητρώο ορισμένων καθώς και η αποδοχή από κάποια θύματα της αποζημίωσης που πρότειναν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων επικαλούμενοι το άρθρο 379 του Ποινικού Κώδικα. 

 

Update (27/4/2015):  Άλλα δέκα περιστατικά κλοπών ταυτοποιήθηκαν με τους συλληφθέντες και τους συνεργούς τους. Πρόκειται για έξι (6) κλοπές στην περιοχή της Βλυχάδας το βράδυ της Ανάστασης, τρεις στον Καβελάρη και μία στη Μάνδρα. Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

 

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών και τη συνδρομή του Α.Τ. Μεγάρων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 24-4-2015, στην περιοχή Βλυχό Μεγάρων, με εντάλματα σύλληψης, επτά (7) ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 21 έως 32 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) συνεργοί τους.

 

Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

 

Αναλυτικότερα, από την έρευνα του Τ.Α. Μεγάρων εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει τους τελευταίους μήνες εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων και διαφόρων αντικειμένων από οικίες σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο (Αρμακάδες, Άνω/Κάτω Βλυχάδα, Λάκκα Καλογήρου, Κανδήλι, Κουμίντρι, Αγ. Παντελεήμονα, Αγ. Τριάδα, Αγ. Ιωάννης, Μελί, Βαρέα). Οι δράστες παρακολουθούσαν τις οικίες που επρόκειτο να ληστέψουν μερικές ημέρες νωρίτερα. Αρκετά από τα θύματα των ληστειών ανέφεραν πως είχαν παρατηρήσει ύποπτους κοντά στα σπίτια τους λίγες ημέρες πριν.

 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει τριάντα δύο (32) ληστείες και κλοπές, ενώ ήδη συνεχίζεται η ταυτοποίηση των κλοπιμαίων που κατασχέθηκαν και με άλλα περιστατικά

 

 

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Ένας εκ των συλληφθέντων είχε άλλα τέσσερα (4) εντάλματα σύλληψης καθώς και τρείς (3) αποφάσεις, ενώ είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων (4) συνεργών τους συνεχίζονται.

 

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη επιχείρηση του τμήματος Ασφαλείας σχεδιάζεται εδώ και αρκετό καιρό, τόσο σε επίπεδο δικογραφίας αλλά και σχετικά με τη διαδικασία εκδόσεως ενταλμάτων σύλληψης. Για τη συγκεκριμένη επιχείρηση προηγήθηκε τρίμηνη ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα και δεν αποτέλεσε αφορμή το περιστατικό πυροβολισμών που σημειώθηκε πριν περίπου 10 μέρες στην περιοχή του Βλυχού.

 

Η συγκεκριμένη επιτυχία του Τ.Α. Μεγάρων προκαλεί ένα δυνατό χτύπημα στην εγκληματικότητα της περιοχής αλλά και μια ανάσα στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Την Τρίτη 28/4/2015 στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων για τα θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας της πόλης.

 

Όσοι πολίτες μπορούν να διακρίνουν στις φωτογραφίες κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο ή έχουν δηλώσει ως κλεμμένο κάτι, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων στο 22960 28001.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button