Μαζί με Όραμα: Συνάντηση με καταστηματάρχες της Πάχης Μεγάρων

Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα», βρέθηκε στη Πάχη Μεγάρων την Παρασκευή 1 Μαρτίου, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που εδρεύουν εκεί.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Συνάντηση με μέλη του συλλόγου Καταστηματαρχών Μεγάρων στην πανέμορφη Πάχη είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κλεάνθης Βαρελάς το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου προκειμένου να καταγράψει τα επίκαιρα και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που εδρεύουν εκεί.

Με αφορμή τη συνάντηση κατατέθηκαν οι προτάσεις του συνδυασμού που η εφαρμογή τους έχει σκοπό η Πάχη να αποκτήσει μία πιο ελκυστική εικόνα για τους επισκέπτες και να γίνει πιο λειτουργική για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες.

Τα ζητήματα που τέθηκαν και αφορούν την καθημερινότητα είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, το πρόβλημα των εντόμων όλο το χρόνο και ειδικά κατά τους θερινούς μήνες των δυο τελευταίων ετών, η ελλιπής καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και ο ελλιπής ηλεκτροφωτισμός στην είσοδο της Πάχης. Επίσης οι καταστηματάρχες προτείνουν την πεζοδρόμηση του δρόμου μεταξύ καταστημάτων και παραλίας για συγκεκριμένες ώρες συγκεκριμένης περιόδου του χρόνου, την κατασκευή περιμετρικού δρόμου για να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση ενώ ζητούν από την μεριά του δήμου εκδηλώσεις για να υπάρξει προβολή της περιοχής.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Βαρελάς αφού άκουσε με προσοχή όλους τους παρευρισκόμενους κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που λύνουν μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα και η υλοποίηση τους δίνει αέρα ανάπτυξης στην Πάχη. Η αποσυμφόρηση του κεντρικού δρόμου θα πραγματοποιηθεί με την υλοποίηση της μελέτης του 2012 που αφορά την κατασκευή οδικού δικτύου που θα συνδέσει την νέα εθνική οδό με τη βόρεια πλευρά του οικισμού. Η πρόταση για πεζοδρόμηση είναι απόλυτα εφικτή εφόσον δεν διαταράσσει την επαγγελματική δραστηριότητα των αλιέων. Το νησί Παχάκι μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως, πάντα με γνώμονα το σεβασμό προς το περιβάλλον και την ιστορία του. Το νησάκι μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες μέσα από οικολογικές δραστηριότητες. Στην Πάχη μπορούν να πραγματοποιηθούν θαλάσσιες αθλητικές εκδηλώσεις που με την προβολή τους από τα σύγχρονα μέσα θα προσελκύσουν αμέτρητους επισκέπτες. Τέλος, ο επίσημα προστατευόμενος υγροβιότοπος του Βουρκαρίου με την αξιοποίηση του θα αναδειχθεί σε σημείο περιβαλλοντικού τουρισμού προσφέροντας οικονομικά οφέλη και στην Πάχη με την οποία γειτνιάζει. Για τον υγροβιότοπο υπάρχει βραβευμένη μελέτη της συμπολίτισσας αρχιτέκτονος κ. Μαρίας Παπαφράγκου και η εφαρμογή της θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή και σε όλο το δήμο.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Πάχης έχουν κέφι να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον. Χρειάζονται όμως τη στήριξη της δημοτικής αρχής, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχουν. Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» ως μελλοντική δημοτική αρχή όχι απλά θα είναι στο πλευρό των συμπολιτών μας αλλά μέσα από καινοτόμες και φιλικές στο περιβάλλον δράσεις, θα συμβάλει στην αλλαγή της εικόνας της περιοχής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button