Γρ. Σταμούλης: «Σε λίγες ημέρες τοποθετούνται οι 2 αίθουσες στο 1ο Δημοτικό Ν. Περάμου»

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, με ανακοίνωσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) και συνεργασία με τον διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάνναρη Αθανάσιο και τον γενικό Διευθυντή έργων κ. Μυγδάλη Μπάμπη.

– Σε λίγες ημέρες έρχονται και τοποθετούνται δύο αίθουσες στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου.

– Θα επανεκκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό και στο 2ο Νηπιαγωγείο της Νέας Περάμου και δόθηκε υπόσχεση, ότι το Σεπτέμβρη θα λειτουργήσουν και τα δύο.

– Παραδόθηκε ο φάκελος του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων και θα ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες σε συνεργασία και με τον Δήμο και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του κτηρίου.

Επίσης, δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφορικά με την πραγματοποιηθείσα συνάντηση επισημαίνει:

Είναι γνωστό ότι όλα ή σχεδόν όλα τα σχολεία του Δήμου μας στεγάζονται σε παλαιά κτίρια, με τις ελλείψεις να προκαλούν δυσλειτουργίες και τα προβλήματα να θεωρούνται σχεδόν αυτονόητα. Παρά τα διαχρονικά αιτήματα και τις προσπάθειες του Δήμου, η χρηματοδότηση για νέα, σύγχρονα, κτίρια είναι περιορισμένη. Έτσι, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος άλλοτε να περιμένει εγκρίσεις χρηματοδότησης και άλλοτε να καταφεύγει σε λύσεις ανάγκης, όπως οι λυόμενες αίθουσες για το 1ο Δημ. Σχολείο της Νέας Περάμου. Σε αυτό το πλαίσιο και στην προσπάθεια να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση εργασίας στην ΚΤΥΠ ΑΕ, η διοίκηση της οποίας δεσμεύτηκε για (α) την άμεση τοποθέτηση των νέων αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Νέας Περάμου, (β) την επιτάχυνση των εργασιών στα νέα κτίρια του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Περάμου, ενώ (γ) ξεκινάει και η μελέτη για το 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button