Γρ. Σταμούλης: Προβλήματα στο έργο αποχέτευσης της Νέας Περάμου

Το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων στην Νέα Πέραμο, που οι εργασίες του τελείωσαν τον περασμένο Αύγουστο και όλα δείχνανε καλά, ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και έλεγχο επιτόπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα και δημιουργούνται δικαιολογημένες ανησυχίες για την λειτουργία του δικτύου και την οριστική παραλαβή του.

 

Έχουν γίνει υπό την Προεδρία του Δημάρχου, πολλές συσκέψεις, στις οποίες συμμετείχαν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και εκπρόσωποι  της Εταιρείας Τεχνικών Συμβούλων που έχει αναλάβει να συνδράμει στην σωστή κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου.

 

Ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο εργολάβος να αποκαταστήσει άμεσα τις βλάβες που έχουν διαπιστωθεί και το όλο έργο να ελεγχθεί από όλες τις απόψεις πριν από την οριστική παραλαβή του.

 

Από τον μέχρι τώρα έλεγχο στο δίκτυο, έχουν προκύψει ζητήματα και έχουν δημιουργηθεί υπόνοιες, ότι λόγω εισροής θαλασσίων υδάτων στο δίκτυο μπορεί να καταστεί  η λειτουργία του πολύ προβληματική αφού τα θαλασσινά νερά με τη συνεχή ροή τους εκτός των άλλων, θα προκαλέσουν ζημίες στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού.

 

Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι πρόκειται για ένα έργο με μεγάλο προϋπολογισμό (12.300.000 Ευρώ μαζί με το ΦΠΑ) και έκπτωση από τον κατασκευαστή εργολάβο μόλις 13% όταν για ανάλογα έργα συνήθως οι εκπτώσεις που δίδονται είναι σχεδόν τριπλάσιες.

 

Σε κάθε περίπτωση η νέα Διοίκηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έτσι ώστε να λυθούν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button