Γρ. Σταμούλης: Δήμαρχε Μαρινάκη ζήτα συγνώμη από το λαό για τους Ρομά

Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές …

 

Παρά τους προεκλογικούς πανηγυρισμούς, τις εικονικές δεσμεύσεις και την δήθεν παραίτηση του απερχόμενου δημάρχου Μαρινάκη, δυστυχώς για τον τόπο μας, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε οριστικά πράσινο φως για την μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Κανδήλι, έως τις 17 Ιουνίου 2014. (βλέπε εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, κλπ)

 

Το θέμα των Ρομά είναι πολύ σοβαρό και ΔΕΝ προσφέρεται για φθηνή προεκλογική προπαγάνδα από οποιονδήποτε. Ο δε απερχόμενος δήμαρχος Μαρινάκης έχει τεράστιες ηθικές και φυσικές ευθύνες, αφού με το έγγραφο 20125/07-08-2013, υπέγραψε  παράνομα και κρυφά από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να έλθουν οι Ρομά στο Κανδήλι, προσφέροντάς τους μάλιστα προνομιακές διευκολύνσεις.

 

Συνεπώς, ο δήμαρχος Μαρινάκης οφείλει να ζητήσει συγνώμη από τον Λαό για την παρανομία του και επιπλέον να πάψει να εφησυχάζει την κοινωνία μας, ισχυριζόμενος ψευδώς, ότι έχει λυθεί το θέμα των Ρομά.

 

Το θέμα αυτό, θα λήξει μόνον, όταν ανακληθεί η απόφαση μετεγκατάστασης από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όλα τα άλλα είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα και τίποτα περισσότερο…

 

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ως επόμενη δημοτική αρχή, επαναλαμβάνει, ότι αντιτίθεται κάθετα σε κάθε υπόγεια και κρυφή κομματική μεθόδευση, η οποία βλάπτει την κοινωνία μας και δεν αποδέχεται, ότι η μετεγκατάσταση των Ρομά αποτελεί ανθρωπιστική προσπάθεια. Οι Ρομά Χαλανδρίου πρέπει να παραμείνουν στον δήμο τους και τις απαραίτητες ανθρωπιστικές διευκολύνσεις, να τις παρέχει ο δήμος Χαλανδρίου.

 

Για το λόγο αυτό, η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δεσμεύεται δημοσίως ότι, ΔΕΝ πρόκειται να κάνει πράξη τις κρυφές και παράνομες δεσμεύσεις του απερχόμενου δημάρχου Μαρινάκη για εξυπηρέτηση των Ρομά στο Κανδύλι, όπως ο ηλεκτροφωτισμός, η δημοτική συγκοινωνία, η προμήθεια πόσιμου νερού, η παροχή ιατρικής φροντίδας κ.ά. (δηλαδή προνομιακές διευκολύνσεις για τους Ρομά Χαλανδρίου, που δυστυχώς δεν απολαμβάνουν πολλοί νόμιμοι συνδημότες μας).

 

Παράλληλα, η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καλεί τον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου αλλά και σύσσωμο τον υγιή πολιτικό κόσμο της περιοχής μας, σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα αντίδρασης, ώστε να μην να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα της ζωής μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button