Γιώργος Σακελλαρίου: ‘Εσείς πού ήσασταν κ. Σταμούλη;’

Ως εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού και Αθλητικών Υποδομών θα ήθελα να πληροφορήσω τη Μεγαρική και Νεοπεραμιώτικη κοινωνία πως η διοίκηση του δήμου μας κάνει ότι είναι δυνατόν να συνδράμει στην πορεία του Βύζαντα Μεγάρων. Φυσικά η βοήθεια μας είναι πάντα στο μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί. ΠΟΤΕ δε θα εμπλακούμε στα ενδότερα μιας ανώνυμης εταιρείας.

 

ΠΑΝΤΑ όμως θα είμαστε δίπλα να προσφέρουμε όσο περισσότερο μπορούμε όταν κληθούμε.

 

Η παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου στο Βύζα για την τέλεση των αγώνων του ήρθε ως η ελάχιστη υποχρέωση μας στην ιστορική ομάδα της πόλης των Μεγάρων. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Βύζαντα στο Εθνικό Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE ήταν η παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου στη διοργανώτρια αρχή, όπως ορίζει η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Χωρίς αυτή την ενέργεια ο Βύζαντας δε θα μπορούσε να λάβει τα αναλογούντα χρήματα από τη χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά ούτε το μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που αφορούσε στη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα. Εκτός αν υποστηρίζει κάποιος πως δε θα έπρεπε να δοθεί κατάλληλος χώρος τέλεσης αγώνων στο Βύζαντα και έτσι η ιστορική ομάδα της πόλης μας να καταδικαστεί σε αφανισμό, καθώς θα αναγκαζόταν να αγωνίζεται για τους εντός έδρας αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο της Φυλής. Να υπενθυμίσω πως ήταν πάγια τακτική του δήμου Μεγαρέων, εδώ και δεκαετίες, η παραχώρηση των αθλητικών του εγκαταστάσεων για την τέλεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Βύζα.

 

Αν άκουγα και έπραττα βάσει των λεγομένων του καθενός που ομιλεί αορίστως και εκ του ασφαλούς και απέκλεια την ομάδα από το γήπεδο, τότε θα υπήρχαν δικαστικές κυρώσεις προς εμένα προσωπικά (παρεμπιπτόντως ως υπεύθυνος για τα τεκταινόμενα στο Εθνικό Στάδιο να υπενθυμίσω πως κατά τη διακοπή ηλεκτροδότησης του Δημοτικού Σταδίου, λόγω της βλάβης στους πυλώνες φωτισμού, είχα κληθεί από τον Αθλητικό Δικαστή για την τεκμηρίωση της αιτίας διακοπής του αγώνα Βύζας – Παναχαϊκή που λάμβανε χώρα εκείνη τη στιγμή στην εγκατάσταση).  

 

Πάνω από όλα όμως, θα είχα τύψεις συνειδήσεως προς τους δημότες του δήμου Μεγαρέων που με τίμησαν με τη ψήφο τους για να υπηρετώ τα συμφέροντα τους, διότι ο αποκλεισμός του Βύζα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μεγαρέων θα σήμαινε και την υποθήκευση των προσπαθειών όσων ασχολήθηκαν με τις τύχες του Βύζαντα όλες αυτές τις δεκαετίες της μακρόχρονης ιστορίας του.

 

Να υπενθυμίσω πως το Δημοτικό Στάδιο παρελήφθη σε κατάσταση μη κατάλληλη για τέλεση αγώνων FOOTBALL LEAGUE. Η διοίκηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαρινάκη με σειρά παρεμβάσεων κατέστησε τις εγκαταστάσεις πλήρως λειτουργικές. Επί των ημερών της σημερινής διοίκησης στο Εθνικό στάδιο Μεγάρων τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας κατάλληλος για τέλεση αγώνων έως και κατηγορίας SUPER LEAGUE. Τοποθετήθηκαν δημοσιογραφικά θεωρεία, εκδοτήρια εισιτηρίων, πλαστικά καθίσματα θεατών στις κερκίδες και ανακαινίσθηκαν τα αποδυτήρια. Επίσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου προστέθηκε ένα πλήρως λειτουργικό βοηθητικό γήπεδο στο οποίο τοποθετήθηκε ένας ολοκαίνουριος τελευταίας τεχνολογίας συνθετικός χλοοτάπητας.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών δεν είναι μόνο ότι δημιουργήθηκε μια αθλητική εγκατάσταση πλήρως λειτουργική για το Βύζα. Ούτε ότι βρήκαν φιλόξενο χώρο στις ανακαινισμένες υποδομές του Δημοτικού Σταδίου όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του δήμου μας και τα τμήματα υποδομών τους. Ούτε το ότι μας ανατέθηκε ένας πολύ σημαντικός αριθμός αθλητικών εκδηλώσεων Πανελλήνιας εμβέλειας. Πάνω από όλα όμως οι νέες αυτές εγκαταστάσεις είναι μια τεράστια προσφορά στους δημότες μας που τις χαίρονται σε καθημερινή βάση, κάτι που αποδεικνύεται και από τον πολύ μεγάλο καθημερινό ρυθμό προσέλευσης που πια έχει το Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων.

 

Υ.Γ. θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Σταμούλη που βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα, αφού αφουγκραζόταν τον παλμό της κοινωνίας όταν η διοίκηση του δήμου μας βοηθούσε στη σίτιση μέρους των ποδοσφαιριστών, όταν κάλυπτε τις ανάγκες στέγασης και μετακίνησης τους. Τότε δε γνώριζε πως υπήρχαν προβλήματα επιβίωσης της ομάδας;;; Ποιες προτάσεις έθεσε προς το δημόσιο διάλογο για την επίλυση του προβλήματος;;; Προς τι λοιπόν το όψιμο ενδιαφέρον;;; Εμείς είμαστε κοντά στην ομάδα και στις καλές στιγμές και στις κακές και δεν τη χρησιμοποιούμε για να καρπωθούμε οφέλη για αντιπολιτευτικούς σκοπούς. Καλούμε λοιπόν όλους να αποδείξουν εμπράκτως το αυτονόητο…!

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button