Επίσκεψη Γ. Πατούλη σε δράση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων

Με αφορμή τη δράση δωρεάν προληπτικού ελέγχου κοιλιακής αορτής η επίσκεψη του Περιφερειάρχη

Στο Δημαρχείο του Δήμου Μεγαρέων παρέστη σήμερα, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη δράση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου που αφορούσε στον δωρεάν προληπτικό έλεγχο κοιλιακής αορτής για όλους όσοι δήλωσαν συμμετοχή να εξεταστούν προληπτικά.

Παρόντες επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο υπεύθυνος προαγωγής και προστασίας Υγείας, Κωνσταντίνος Καράμπελας του οποίου ευθύνη είναι η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι, Ι. Πολυχρόνης, Κ. Φυλακτός, Ι. Δήμας, Σ. Ν. Φωτίου και ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, Σ. Τσιούνης.

Φυσικά παρόντα και όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας τα οποία έχουν επίσης την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας με βάση τα πρωτόκολλα υγείας και τον σκοπό δημιουργίας των ΚΕΠ Υγείας.

Ο περιφερειάρχης, κ. Πατούλης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετεχόντων στις δράσεις προληπτικού ελέγχου σε 11 κύρια νοσήματα που διενεργούνται από τα ΚΕΠ Υγείας ανάμεσα σε 4 Δήμους, ανήκει στον Δήμο Μεγαρέων ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «πρέπει να εξάρω τον ρόλο του Δήμου Μεγαρέων και των υπευθύνων του εγχειρήματος» με ιδιαίτερη αναφορά στον Κωνσταντίνο Καράμπελα, στον Λευτέρη Κοσμόπουλο και στα στελέχη και συνεργάτες του ΚΕΠ Υγείας Μεγαρέων. «Η σημερινή μου παρουσία», τόνισε, «σχετίζεται με την επιβράβευση των προσπαθειών σας στα θέματα υγείας του Δήμου σας».

Σαφώς επέμεινε και τόνισε τον ρόλο και την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας, ως κύριους μοχλούς πρόληψης και προάσπισης της υγείας των πολιτών των Δήμων οι οποίοι συμμετέχουν στις δράσεις των.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κ. Πατούλη. «Είστε ο εμπνευστής και δημιουργός των ΚΕΠ Υγείας, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα και στον Δήμο Μεγαρέων να ιδρύσει το δικό του ΚΕΠ Υγείας».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και τόνισε ότι ανάμεσα σε 4 Δήμους το ΚΕΠ Μεγάρων έχει τη σημαντικότερη και πλουσιότερη δράση, γεγονός το οποίο οφείλεται στον κ. Καράμπελα και στους συνεργάτες του ΚΕΠ.
Τέλος επεσήμανε ότι «το ΚΕΠ Υγείας δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο Μεγαρέων να προσφέρει τις πιο σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες».

Ο Κωνσταντίνος Καράμπελας αναφερθείς τόνισε ότι «αρπάξαμε την ευκαρία που μας δόθηκε και δημιουργήσαμε το ΚΕΠ Υγείας που μόνο όφελος παρέχει».

Όλες οι δηλώσεις και η επίσκεψη του Περιφερειάρχη, στο βίντεο που ακολουθεί.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button