Γιάννης Πομώνης: «Πού χρειάζεται η γνώση και η εμπειρία;»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του Γιάννη Πομώνη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο και υποψήφιο δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη.

Η κλιματική κρίση είναι παρούσα με συνεχή και ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που απειλούν τις πόλεις και τις υποδομές τους, τις περιουσίες και τις ζωές μας, απειλώντας κατ’ επέκταση την ασφάλεια και την ισορροπία όσων έχουμε μοχθήσει για να δημιουργήσουμε.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η αρμόδια Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους, να αναλάβουν άμεσα δράση και να αντιμετωπίσουν στο μέτρο του εφικτού τις πλημμύρες και τις συνέπειές τους.

Στη βάση ενός κοινού προγράμματος που απαιτείται να σχεδιαστεί από εξειδικευμένους επιστήμονες – μελετητές και να υλοποιηθεί από έμπειρα αιρετά – αυτοδιοικητικά στελέχη. Και μάλιστα κατά προτεραιότητα όλων των άλλων έργων και παρεμβάσεων. Γιατί εύκολο είναι να παρουσιάζεις εντυπωσιακά προγράμματα και οραματικές προτάσεις αλλά το δύσκολο είναι να αφιερωθείς και να παλέψεις για έργα που δεν είναι ορατά και δημοφιλή.

Για έργα που στην ουσία στηρίζουν το οικοδόμημα και τη λειτουργία του Δήμου και της κοινωνίας μα πάνω απ’ όλα είναι εκεί για να προστατεύσουν το απόλυτο δικαίωμα της ασφάλειας των πολιτών και της ζωής τους. Έργα τα οποία είναι αναγκαία για την προστασία της περιοχής μας, που σύμφωνα με το Εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφικών πλημμυρών, ανήκει στις περιοχές ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

Έχοντας πλήρη επίγνωση αυτού του κινδύνου, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ, Δήμαρχο που παραχωρήσαμε πριν τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας, αναφέρθηκα στην κλιματική κρίση και στις συνέπειές της.

Τονίζοντας την κατά προτεραιότητα ενασχόλησή μου με τις επιπτώσεις, την ωρίμανση και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και αξιοποιώντας την πολιτική γνώση και τη διοικητική εμπειρία που απέκτησα ως Αντινομάρχης, ασχολούμενος επί 7 χρόνια με ομοειδή έργα και μελέτες, όπως ήταν η διευθέτηση του Κουλουριώτικου ρέματος, η εκτροπή του ρέματος της Αγίας Παρασκευής, η διευθέτηση της εκβολής του Σαρανταπόταμου, η μελέτη του φράγματος της Καμάρας και άλλα πολλά.

Γι’ αυτό αποφάσισα να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με τα κοινά και να συμπορευτώ με τον Γρηγόρη Σταμούλη, γιατί πιστεύω ότι η επίλυση κρίσιμων ζητημάτων, χρειάζεται πολιτική γνώση, ισχυρή βούληση, κατάλληλους χειρισμούς διεκδίκησης και διοικητική εμπειρία…

Γιάννης Πομώνης
Εκπαιδευτικος
Πρώην Αντινομάρχης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Ένωσης Πολιτών

Παρόμοια άρθρα

Back to top button