Ι. Μαρινάκης: ‘Συγχαρητήρια κ. Σταμούλη’

Οι πολίτες του Δήμου Μεγαρέων έχουν πλέον καταλάβει ότι η πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι το δυνατό σημείο του κ. Σταμούλη, έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι επιθέσεις στο πρόσωπο του Δημάρχου δεν έχουν όριο, έχουν καταλάβει ότι επενδύει πολιτικά στην καταστροφή και υπερασπίζεται  κάθε απόφαση που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του δήμου και όσοι κατάφεραν να διαβάσουν την πρόσφατη ανακοίνωσή του, διαπίστωσαν ότι ο παραλογισμός και ο κατήφορός του είναι ανεξέλεγκτος.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση-μνημείο την ώρα που επιχειρεί να υπερασπιστεί τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο με…. επιχειρήματα, τα μόνα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί είναι οι προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπου του Δημάρχου. Είναι εντυπωσιακό ακόμη και για ανακοίνωση του κ. Σταμούλη, το γεγονός ότι σε ένα κείμενο, χαρακτηρίζει ψεύτη το δήμαρχο περισσότερες από 7 φορές, υβριστή 6 φορές, πανικόβλητο και ότι λειτουργεί με ιδιοτέλεια 8 φορές. Τον χαρακτηρίζει ανεπαρκή, συκοφάντη και αλαζόνα 8 φορές. Ο «πολιτικός πολιτισμός» του κ. Σταμούλη συνεχίζεται χαρακτηρίζοντας τον Δήμαρχο ως ανεύθυνο, αυταρχικό και παράνομο (με διάφορες εκδοχές) 10 φορές και φτάνει στο σημείο –όλα αυτά σε ένα κείμενο- να τον χαρακτηρίζει πολιτικό εγκληματία. Ο κατήφορος του κ. Σταμούλη τον οδηγεί να κρίνει και να κατηγορεί το Δήμαρχο ακόμη και για την επαγγελματική του ιδιότητα και την επάρκειά του στην επιστήμη της Ιατρικής!

Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός για τον τόπο, να πέφτει σε τέτοιο επίπεδο η πολιτική αντιπαράθεση και για άλλη μία φορά θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ένα στοιχειώδες επίπεδο και να αντιπαρατεθούμε πολιτικά, έστω και στον ελάχιστο βαθμό που μας επιτρέπουν οι παρεμβάσεις του κ. Σταμούλη.

Ο κ. Σταμούλης επιμένει ότι έχει επιχειρήματα για το θέμα των Ρομά και συνεχίζει να διαβάζει αποσπασματικά τα κείμενα που είναι ήδη σε γνώση όλων των δημοτών. Συνεχίζει να αποδίδει στον Δήμαρχο λόγια που ποτέ δεν έχει πει και δημοσιεύματα που αφορούν τις αιτίες παραίτησης του κ. Καλογερόπουλου.  Επίσης κ. Σταμούλη, εάν και υποστηρίζετε ότι διαβάζετε με προσοχή τις ανακοινώσεις του Δημάρχου δεν είμαστε σίγουροι ότι τις καταλαβαίνετε και κυρίως ότι τις διαβάζετε όλες. Ειρωνεύεστε τη δήλωση του Δημάρχου ότι θα παραιτηθεί εάν η παράνομη απόφαση του κ. Καλογερόπουλου δεν ανακληθεί. Δήλωση που επανέλαβε πρόσφατα σε συσκέψεις για το θέμα, όμως δεν μας απαντάτε στο ερώτημα που σας θέσαμε.

Να το επαναλάβουμε. Εάν η παράνομη απόφαση Καλογερόπουλου δεν ανακληθεί ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί, εάν η απόφαση ανακληθεί εσείς που έχετε στηρίξει όλη σας την προεκλογική εκστρατεία στο θέμα των Ρομά, τι θα κάνετε;

Το σημαντικότερο δίλημμα που θέτετε κ. Σταμούλη και από τη νέα σας δημόσια παρέμβαση είναι εάν θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη στο νέο σας ξέσπασμα ενάντια στο πρόσωπο του Δημάρχου. Ίσως τελικά αυτός είναι ο στόχος σας και ίσως για αυτό προκαλείτε. Το καταθέτουμε και αυτό στο δημόσιο διάλογο ως προβληματισμό και για άλλη μία φορά εμπιστευόμαστε το αλάνθαστο κριτήριο των πολιτών που θεωρούμε βέβαιο ότι καταδικάζει τις προσωπικές επιθέσεις, την προσπάθεια σπίλωσης συνειδήσεων και τον ευτελισμό της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επειδή όμως κ. Σταμούλη, αναφέρεστε στην επαγγελματική δραστηριότητα του Δημάρχου,  και επειδή έχετε σηκώσει το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα και προφανώς εάν εκλεγείτε Δήμαρχος θα καταργήσετε το μνημόνιο, να σας θυμίσουμε ότι όταν ο κ. Ιωάννης Μαρινάκης τον Ιούνιο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Αναπληρωτής Διοικητής στο Σισμανόγλειο Γ.Ν Αθηνών και όταν τον Ιανουάριο του 2008 ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, η εφαρμογή των μνημονίων δεν υπήρχε ούτε ως υποψία στις ελληνικές κυβερνήσεις.

Σας ευχαριστούμε πάντως που επαναφέρετε στο Δημόσιο Διάλογο την προϋπηρεσία του κ. Ιωάννη Μαρινάκη και τις κρίσιμες θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει, γιατί αντίθετα με εσάς, το ήθος και η αξιοπρέπεια του Δημάρχου και των συνεργατών του δεν θα τους επέτρεπαν ποτέ να κυκλοφορήσουν δελτίο Τύπου στο οποίο θα αυτό- κολακεύεται ο Δήμαρχος, θα επαίρεται  για το πόσο «πετυχημένος», με «γνώσεις», «αξία», «διοικητικές ικανότητες», πόσο αφιερώνει τον εαυτό του στην κοινωνία και στον τόπο «χωρίς να φείδεται κόπου, χρόνου και δαπανών». Δεν θα τολμούσε τέτοια έπαρση ο Δήμαρχος, ώστε να αποδίδει στον εαυτό του τον τίτλο του αλάνθαστου, άσπιλου, αμόλυντου, υπερασπιστή της Δημοκρατίας, των θεσμών και του έτοιμου να αυτοπροταθεί για «αγιοποίηση» όπως κάνετε εσείς κ. Σταμούλη σε κάθε σας ανακοίνωση.

Και επειδή  για να σας αντιμετωπίσουμε σοβαρά θα πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε εφεδρεία χιούμορ και καλής διάθεσης που διαθέτουμε και μιας και αναφέρατε ότι η ενασχόλησής σας με τα κοινά δεν φείδεται «δαπανών», άραγε το πρόστιμο για την αδυναμία σας να ανταποκριθείτε στην μοναδική υποχρέωση που είχατε μετεκλογικά και αποτύχατε, το πληρώσατε;

Επίσης, επειδή στο κείμενό σας (στο σημείο που δεν βρίζετε το Δήμαρχο και επαίρεστε για το πόσο καλός είστε), παραδέχεστε ότι «ουδέποτε αναμειχθήκατε στην πολιτική», γιατί δεν δώσατε θεσμική λύση στο μείζον θέμα της διάνοιξης του πεζόδρομου στη Σχολή Πυροβολικού, όταν ήσασταν Διοικητής;

Τότε που μπορούσατε να συμβάλετε στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου, δεν το πράξατε! Εκτός κι αν θεωρείτε ότι τα προβλήματα του τόπου μπορούν να λυθούν με διαφορετικούς τρόπους εκτός πολιτικής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button