Αναστάσιος Μάλλιος από «Όμορφες Πόλεις»: «Εθελοντισμός» μια πράξη ανθρωπιάς

Ο εθελοντισμός ήταν και παραμένει στο DNA των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων. Δεν θα μπορούσε να λείπει λοιπόν από τους κατοίκους μιας από τις πιο αρχαίες και “όμορφες πόλεις” της Ελλάδος, τα Μέγαρα.
Το στοιχείο αυτό ώθησε πολλούς συνδημότες μας να ασχοληθούν εθελοντικά με διάφορες ενέργειες προς την βελτίωση της πόλης μας ή εν καιρό κρίσης όπως έχουμε για παράδειγμα τις πρόσφατες πλημμύρες, τις μετέπειτα πυρκαγιές και κατόπιν τις νέες πλημμύρες που ακολούθησαν. Το αποτέλεσμα, λίγο πολύ, όλοι το γνωρίζουμε.
Αυτό που δεν γνωρίζουμε όλοι καλά ήταν το σιωπηλό και παρασκηνιακό σωτήριο έργο που επιτέλεσαν οι εθελοντές στα Μέγαρα μέσα από τους συλλόγους που συμμετέχουν και τους ευχαριστούμε εγκαρδίως για κάθε τους δράση.
Δίνουν το παράδειγμα σε κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά έτσι ώστε να μάθουν ότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη ανθρωπιάς κι όχι ένα μέσω προσωπικής ανάδειξης και προβολής.
Σύλλογοι όπως ο “Κούρος” που αριθμεί 22 χρόνια ζωής, όπου επισκεφτήκαμε σαν συνδυασμός,  συζητήσαμε για τα προβλήματα και ανταλλάξαμε απόψεις και θέσεις, το ΣΕΔ (Σώμα Έρευνας και Διάσωσης) που ιδρύθηκε το 2004, αλλά και άλλοι σύλλογοι.
Δυστυχώς όμως παρά το έργο που προσφέρουν αφιλοκερδώς στον τόπο μας οι ομάδες αυτές δεν λαμβάνουν ούτε την αναγνώριση, ούτε την βοήθεια από την ηγεσία του τόπου που τους αρμόζουν.
Το έργο τους πολλές φορές λοιδορείται και τους κακοκαρδίζουν οι “άρχοντες” του τόπου μας με την συμπεριφορά τους, όχι μόνο απέναντι στον εκάστοτε σύλλογο, ως σύλλογο, αλλά και απέναντι στα μέλη του, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη των συλλόγων από αρκετά μέλη αλλά και κατ’ επέκταση την μη προσέλκυση νέων μελών.
Εμείς στις “Όμορφες Πόλεις” θέλουμε και μπορούμε να είμαστε δίπλα στους εθελοντές σε κάθε τους ανάγκη, όπως είναι πάντα δίπλα στον τόπο και τον συνάνθρωπο μας όλοι τους.
Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια έτσι ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και ο αντίκτυπος του να είναι πολλαπλάσιος της προσφοράς.

Αναστάσιος Μάλλιος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
με τον συνδυασμό
«Όμορφες Πόλεις»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button