Γ. Ρήγα: «Από έναν πολυθεσίτη Πρόεδρο με μηδενικό έργο, το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι “λάσπη στον ανεμιστήρα”»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων και υποψήφιας συμβούλου με τον δημοτικό συνδυασμό «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» με επικεφαλής τον Σπύρο Κορώση, Γιάννας Ρήγα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσιούνης, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιστροπής, υπεύθυνος για τα διαλυμένα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια/Λύκεια του Δήμου μας, και Πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» με μηδενικό έργο, αποφασίζει να με κατηγορήσει και να με διαβάλει, προκειμένου να καταφέρει να προβληθεί 15 ημέρες πριν τις εκλογές μέσα από μια συνέντευξη με «στημένες δικές του ερωτήσεις». Του απαντώ λοιπόν.

Σχετικά με τα θέματα του προσωπικού, με κατηγορεί για αποφάσεις και προσλήψεις που έγιναν από Δημάρχους το 2000 και Προέδρους του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» το 2011 και εντέχνως ξεχνά ότι ανέλαβα Πρόεδρος στο νομικό πρόσωπο τον Σεπτέμβριο του 2014.

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους των 300.000 ευρώ, το οποίο για ακόμα μία φορά επαναφέρει, έχω απαντήσει με στοιχεία ότι ουδέποτε υπήρξε αυτό το χρέος προς τους προμηθευτές. Θα το επαναλάβω όμως και πάλι γιατί μάλλον δεν το κατάλαβε όταν του είχα απαντήσει πριν ένα χρόνο για το ίδιο θέμα.

Στις 6 Νοεμβρίου 2021 που αποχώρησα από το Νομικό Πρόσωπο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» στο ταμείο (στις τράπεζες δηλαδή) υπήρχαν 220.885,18 Ευρώ!!! (Στη διάθεση σας τα extrait των τραπεζών).
Ταυτόχρονα περιμέναμε να εισπράξουμε μέχρι το τέλος του 2021 το ποσό των 167.664,2 ευρώ από διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ποσά τα οποία τελικά εισπράχτηκαν 4 μήνες μετά τον Απρίλιο του 2022 γιατί ο κ. Τσιούνης δεν έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο 2021 ώστε να τα εισπράξει νωρίτερα, με αποτέλεσμα να αφήσει απλήρωτους τους προμηθευτές του νομικού προσώπου και κινδύνευσε να μείνει απλήρωτο και το προσωπικό!

Επειδή αφήνει αιχμές για οικονομική κακοδιαχείριση θα του θυμίσω ότι, με δική μου πρωτοβουλία ελέγχθηκε το νομικό πρόσωπο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» από ορκωτούς λογιστές για τις οικονομικές χρήσεις από το 2011 έως και το 2020 και δεν βρέθηκε τίποτα επιλήψιμο.

Για το έτος 2021 έγινε έλεγχος από 3μελή Ελεγκτική Ομάδα του Υπουργείου Οικονομικών – Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων χωρίς και πάλι να προκύψει κάποιο επιλήψιμο εύρημα.
Ειδικότερα στην ενότητα “Οικονομική Διαχείριση – τήρηση νομοθεσίας και υποχρεώσεων του φορέα” αξιολογήθηκε το νομικό πρόσωπο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» με πολύ καλή βαθμολογία.

Θα τον αφήσω, λοιπόν, μόνο στη λάσπη του και θα τον ευχαριστήσω για την «πάσα» που μου δίνει ώστε να παρουσιάσω για άλλη μία φορά το έργο μου σαν Πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ», κατά τη διάρκεια των 7 χρόνων όπου μεταξύ άλλων μεσολάβησε και η πανδημία COVID, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να συγκρίνουν και να επιλέξουν τον καταλληλότερο για το Δήμο μας.

Διετέλεσα Πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων από το 2014 έως και το 2021.
Επί θητείας μου και σε συνεργασία με τους Αντιπροέδρους, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Νομικού Προσώπου:

1. Εξοφλήθηκε χρέος του Νομικού Προσώπου που δημιουργήθηκε από προηγούμενους Προέδρους σε προμηθευτές αξίας 800.000 ευρώ.
2. Αγοράστηκαν 2 καινούργια αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας για τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
3. Κατασκευάστηκε το παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο του 8 ου Δημοτικού Σχολείου μετά την υποβολή μελέτης στην Περιφέρεια, όπου και χρηματοδοτήθηκε με 150.000 ευρώ μετά από συνεργασία του προσωπικού του ΗΡΟΔΩΡΟΥ με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
4. Ανακαινίστηκαν πλήρως 4 παιδικοί σταθμοί και εξοπλίστηκαν με παιδικές χαρές.
5. Δημιουργήθηκαν 4 νέα τμήματα Βρεφονηπιακών Σταθμών με χρηματοδότηση 220.000 ευρώ, που εξασφαλίστηκε μετά από ενέργειες του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.
6. Ανακαινίσθηκαν τα 4 ΚΑΠΗ ευθύνης του Νομικού Προσώπου και αναβαθμίστηκε η λειτουργία τους με ιατρικές εξετάσεις, και με πολιτιστικές και με εκπαιδευτικές δράσεις.
7. Ανακατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε πλήρως το Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών.
8. Τοποθετήθηκαν νέα αποδυτήρια στο Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών.
9. Κατασκευάστηκε νέο σκέπαστρο στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλέκος Σάλτας».
10. Επαναλειτούργησε και ανακαινίστηκε, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου ΒΥΖΑΝΤΑ.
11. Κατασκευάστηκε σκέπαστρο στο Βοηθητικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου 9Χ9.
12. Ανακαινίστηκε πλήρως το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Περάμου «Γ. Τσαλδάρης».
13. Κατασκευάστηκε σκέπαστρο στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νέας Περάμου.
14. Εγκαταστάθηκαν δύο υπαίθρια πάρκα γυμναστικής (Gym Parks) σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο.
15. Επανήλθαν τα προγράμματα της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού ΔΩΡΕΑΝ «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας.
16. Το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» συμμετείχε σε δύο (2) Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τον Αθλητισμό ERASMUS SPORT με συνολικά ποσά χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση 750.000 ευρώ.
17. Εγκαταστάθηκαν δέκα (10) κοινόχρηστα ποδήλατα με αυτόματο σύστημα μίσθωσης σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο.
18. Κατασκευάστηκε γήπεδο μπάσκετ και Βόλεϊ στον αύλειο χώρο του Λυκείου Νέας Περάμου με χρηματοδότησή 50.000 ευρώ από τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού μετά από συνεργασία του προσωπικού του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
19. Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 80.000 ευρώ από τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή χώρου ρίψεων εξωτερικά του Σταδίου Μεγαρέων Ολυμπιονικών που είναι υπό κατασκευή.
20. Τοποθετήθηκε πλαστικός τάπητας περιμετρικά του Σταδίου Μεγαρέων Ολυμπιονικών.

Όλα αυτά και πολλά άλλα τα καταφέραμε μαζί με το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ», αυτούς που ο κ. Τσιούνης απαξιώνει!
Χάρηκα ιδιαίτερα που στο πολυσέλιδο πρόγραμμα έργων του Δημάρχου 2014 – 2023 αναφέρονται όλα τα έργα που έγιναν επί δικής μου θητείας στο Νομικό Πρόσωπο και αφορούν στον Αθλητισμό, τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς αρμοδιότητας του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» και ειλικρινά στεναχωρήθηκα που δεν είδα να αναφέρεται κανένα από τα δικά του!!
Γιατί δυστυχώς για τους συμπολίτες μας, δεν υπάρχει κανένα έργο να παρουσιάσει.

Τόσο ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» με θητεία 2 ετών, όσο και ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής με θητεία 5 ετών το έργο του είναι: Μηδέν από μηδέν = ΜΗΔΕΝ

Με λύπη διαπίστωσα ότι στο μόνο, τελικά, που κατάφερε να με αντιγράψει με επιτυχία είναι στην προεκλογική του φωτογραφία. Είναι ακριβώς ίδια με τη δική μου προεκλογική φωτογραφία του 2019!

Εύχομαι στον κ. Τσιούνη Καλή Επιτυχία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button