ΣΥΡΙΖΑ: «Η υποκρισία της κυβέρνησης για την Πανδημία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

Δελτίο τύπου από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ασπροπύργου, αναφέρεται στο θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς σε συνάρτηση με την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της διασποράς της, κρίνοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σ’ αυτό το ζήτημα. Αναλυτικά:

Η χώρα από το Σάββατο 7/11 βρίσκεται σε lockdown 2 αφού τα κρούσματα αυξήθηκαν.

Το δεύτερο lockdown αποδεικνύει ότι ήταν εγκληματική αμέλεια η αδράνεια της κυβέρνησης της ΝΔ επί 8 μήνες. Πριν λίγους μήνες ο ίδιος ο πρωθυπουργός καυχιόταν ότι νίκησε οριστικά τον κορωνοϊό, πριν λίγες μέρες ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει δεύτερο lockdown, πριν λίγες ώρες ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο θα επαρκούσαν μέχρι τον Δεκέμβρη.

Διαψεύστηκε σε όλα. Μια μικρή δόση αυτοκριτικής θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει.

Το πρόβλημα όμως με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς διότι αυτή την ώρα ήδη στα αμαξοστάσια υπάρχουν 270 οχήματα (170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ) τα οποία είναι έτοιμα να βγουν στο δρόμο αφού πραγματοποιηθούν μικροεπισκευές και τοποθετηθούν οδηγοί.

Συνολικά η Νέα Δημοκρατία:

Έχει καθηλωμένα 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ λόγω μικρό βλαβών και έλλειψης οδηγών αφού αρκετοί έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά-υπουργικά γραφεία.

Ακύρωσε διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για 750 λεωφορεία ο οποίος περιλαμβάνει ανταλλακτικά και συντήρηση για 12 έτη ώστε να κοπεί το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και την αγορά 92 λεωφορείων μέσω περιφέρειας Αττικής.

Προχωρά σε ζημιογόνες συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ και στη μίσθωση παλιών και ακατάλληλων λεωφορείων που δεν λύνουν το πρόβλημα.

Καθυστερεί την προμήθεια νέων συρμών για το μέτρο.

Μείωσε τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς τους μήνες μετά το πρώτο lock down σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΑΣΑ -Δρομολόγια:

Έτος 2019 Ιούνιος Ιούλιος
43.539 40.357
Έτος 2020 42.228 39.594

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περιοχή μας η γραμμή 805 Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα η οποία είχε διακοπεί αρχικά ως προς τα τελευταία δρομολόγια του (19:30 ήταν το τελευταίο) λόγω παραβατικότητας στην περιοχή και αργότερα τα δρομολόγια έγιναν ελλιπή έως ανύπαρκτα με αποτέλεσμα την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής.

Δεδομένου ότι είμαστε και σε περίοδο πανδημίας η γραμμή όχι έπρεπε απλά να λειτουργεί σωστά αλλά έπρεπε να είχε ενισχυθεί η συγκοινωνία για την περιοχή των Νεόκτιστων αφού αποτελεί προάστιο του Ασπροπύργου και οι κάτοικοι προμηθεύονται υλικά και βασικά αγαθά από τον Ασπρόπυργο.

Το ίδιο ισχύει και για τη γραμμή Γ16 Ασπρόπυργος – Αθήνα η οποία διεκόπη 14-10-2019, με αιτιολογία ότι παρουσίαζε χαμηλή κίνηση.

Ας σημειώσουμε εδώ πως ο Ασπρόπυργος είναι Δήμος αρκετά μεγάλο σε πληθυσμό και η γραμμή ήταν η σύνδεση των κατοίκων με την πρωτεύουσα.

Η απόφαση αυτή έστω και πρόσκαιρα λόγω πανδημίας δεν ανακλήθηκε και να μπει πάλι σε λειτουργία η γραμμή Γ16 ώστε να μειωθεί ο κόσμος μέσα στα λεωφορεία για αποφυγή μετάδοσης της νόσου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:
Αύξηση δρομολογίων των ΜΜΜ

Να τεθούν σε λειτουργία τα οχήματα που κρατούνται ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια του Ο.Σ.Υ λόγω μικρών βλαβών ή έλλειψης οδηγών.

Προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών μέσω του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της άρσης αποσπάσεων οδηγών του Ο.Σ.Υ από γραφεία υπουργών και βουλευτών.

Επανεκκίνηση του διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για 750 νέα λεωφορεία τον οποίο ακύρωσε η ΝΔ.

Επανένταξη προμήθειας 92 νέων λεωφορείων από το πρόγραμμα ενίσχυσης του στόλου των ΜΜΜ μέσω του ΠΕΠ Αττικής.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ασπροπύργου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button