Γ. Κώτσηρας: «Τρία σημαντικά έργα για τη Δυτική Αττική στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

«Η Κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως και διαρκώς την περιοχή της Δυτικής Αττικής με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας»

Την ένταξη προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικά 105 έργων, προϋπολογισμού 340.323.034,50 ευρώ, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, σύμφωνα με δελτίο τύπου του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργου Κώτσηρα.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα 105 νέα έργα, περιλαμβάνονται και τρία σημαντικά έργα που σχετίζονται με τις υποδομές σε δύο Δήμους της Δυτικής Αττικής και πιο συγκεκριμένα:

– ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ (ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1.436.660,00 €) ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
Αγροτική οδοποιία Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης: Η πράξη αφορά σε παρεμβάσεις στο αγροτικό δίκτυο του Δήμου συνολικού μήκους περίπου 22,31 χλμ. Τα επιλεγμένα τμήματα οδών αφορούν αποκλειστικά υφιστάμενες αγροτικές οδούς, συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δράσεις ασφαλτόστρωσης, τσιμεντόστρωσης και χαλικόστρωσης για το αγροτικό οδικό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων Μάνδρας, Βιλίων και Ερυθρών.

– ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ (ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 909.398,29 €) ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Μελέτη κατασκευής Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Ελευσίνας: Αντικείμενο της σχετικής μελέτης αποτελεί η ωρίμανση του έργου, με σκοπό τη δημοπράτησή του και ανέγερση του κτιρίου του μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Ο.Τ. 344 (οδοί Ανυφαντή, Γεωργάκη, Πλουτάρχου και ανωνύμου οδού) που βρίσκεται στην περιοχή «Παράδεισος» του Δήμου Ελευσίνας. Στην παρούσα φάση προβλέπεται η εκπόνηση μελετών ενός κτιρίου 4.992 τ.μ. (περιλαμβανομένων των υπογείων χώρων) και του περιβάλλοντος αυτού χώρου 3.132 τ.μ.

– ΙΔΡΥΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 147.560,00 €) ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
Ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου σε διαδικτυακό περιβάλλον και ανάδειξη της ιστορίας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη και είδηση, που αφορά την ένταξη χρηματοδότησης των συγκεκριμένων έργων στο αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Κώτσηρας, δήλωσε:

«Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη νέων σημαντικών έργων υποδομής στο αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» περιλαμβάνει και τη Δυτική Αττική, γεγονός που έρχεται εκ νέου να επιβεβαιώσει το έμπρακτο και άοκνο ενδιαφέρον της παρούσας Κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Η κυβερνητική στήριξη στα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών είναι άμεση και διαρκής και θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου, καθώς η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Δυτικής Αττικής, μέρα με τη μέρα αποδίδει καρπούς και φέρνει απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή της Δυτικής Αττικής».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button