Γ. Κώτσηρας: «Με τη νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου θα προστατευθεί, πρωτίστως, η ελληνική κοινωνία.»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της ψήφισης του Ν/Σ «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις» ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στην δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα εξ αιτίας της απίστευτης αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

  • Επί 4 χρόνια, επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία, μόλις 1.806 άτομα.
  • Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε 69.387 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου.
  • Επί μία ολόκληρη τετραετία, απορροφήθηκε μόνο το 22% των πόρων.

Ειδικότερα, τόνισε ότι για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων χρειάζονται συγκεκριμένοι στόχοι και η κατ’ επέκταση άμεση υλοποίησή τους, δηλαδή: σαφές νομικό πλαίσιο, διόρθωση του αδόμητου ελληνικού συστήματος παροχής ασύλου και επανασχεδιασμός ενός καινούριου, σε αρμονία με αυτό της Ε.Ε. και κυρίως, η κατά το δυνατόν, εξάλειψη των δυσμενών συνεπειών της προηγούμενης νομοθέτησης, που απέφερε τη θλιβερή πραγματικότητα των υποτιθέμενων «δομών φιλοξενίας».

Υπογράμμισε, πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος με γνώμονα πάντα την πίστη μας στην ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια, παράλληλα, βέβαια, με την προστασία της ελληνικής κοινωνίας που αγωνιά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button