Γ. Κώτσηρας: «Με τη νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου θα προστατευθεί, πρωτίστως, η ελληνική κοινωνία.»

Γ. Κώτσηρας: «Με τη νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου θα προστατευθεί, πρωτίστως, η ελληνική κοινωνία.»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της ψήφισης του Ν/Σ «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις» ο κ. Κώτσηρας αναφέρθηκε στην δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα εξ αιτίας της απίστευτης αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

  • Επί 4 χρόνια, επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία, μόλις 1.806 άτομα.
  • Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε 69.387 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου.
  • Επί μία ολόκληρη τετραετία, απορροφήθηκε μόνο το 22% των πόρων.

Ειδικότερα, τόνισε ότι για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων χρειάζονται συγκεκριμένοι στόχοι και η κατ’ επέκταση άμεση υλοποίησή τους, δηλαδή: σαφές νομικό πλαίσιο, διόρθωση του αδόμητου ελληνικού συστήματος παροχής ασύλου και επανασχεδιασμός ενός καινούριου, σε αρμονία με αυτό της Ε.Ε. και κυρίως, η κατά το δυνατόν, εξάλειψη των δυσμενών συνεπειών της προηγούμενης νομοθέτησης, που απέφερε τη θλιβερή πραγματικότητα των υποτιθέμενων «δομών φιλοξενίας».

Υπογράμμισε, πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος με γνώμονα πάντα την πίστη μας στην ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια, παράλληλα, βέβαια, με την προστασία της ελληνικής κοινωνίας που αγωνιά.

therealstory-728×90

Σχετικά άρθρα

To megaratv.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.