Αθ. Μπούρας: «Ανάγκη στήριξης των ΜΜΕ της Δυτικής Αττικής»

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Δυτικής Αττικής και Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Μπούρα:

Συνεδρίασε την Παρασκευή 10 Απριλίου στην Ολομέλεια της Βουλής η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπό την προεδρεία του Προέδρου της επιτροπής και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αθανάσιου Μπούρα με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής κατόπιν αποδοχής του αιτήματος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η πραγματοποίηση συζήτησης για ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση του Ελληνικού Λαού από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε μία ιδιαιτέρως διεξοδική συζήτηση κατά την οποία ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Στέλιος Πέτσας τοποθετήθηκε επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν.

Στην πρωτολογία του ο κ. Πέτσας τονίζοντας τους τρεις άξονες στους οποίους κινείται η κυβέρνηση (αποτελεσματική ανάσχεση της διασποράς του ιού, δραστική ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται) αναφέρθηκε λεπτομερώς στην εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης που σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αφορούσε δωρεάν μηνύματα διάρκειας μέχρι ένα λεπτό σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ η δεύτερη φάση και εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί την 31η Μαΐου του 2020, είναι δυνατή η ανάθεση υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση των συμμετεχόντων στην επιτροπή Βουλευτών όλων των κομμάτων, οι οποίοι κατά τις ομιλίες τους έθεσαν ερωτήματα στον Υπουργό.

Ο κ. Πέτσας παίρνοντας το λόγο έδωσε όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι μοναδικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι η έξοδος από την πρωτόγνωρη κρίση που αντιμετωπίζουμε να γίνει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους εργαζόμενους, την οικονομία και το κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Μπούρας, ως Προεδρεύων και ως Βουλευτής Δυτικής Αττικής πήρε το λόγο τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των επαρχιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσω των διαφημιστικών πακέτων, τα οποία τη δεδομένη στιγμή είναι αναγκαία για την επιβίωση τους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην οικονομική στήριξη των ΜΜΕ Δυτικής Αττικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ να δείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη Δυτική Αττική, η οποία είναι και αυτή μια επαρχία της Αττικής που έχει σημαντικό τοπικό επαρχιακό τύπο και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο επαρχιακός τύπος της Δυτικής Αττικής λειτουργεί και η συντήρησή του οφείλεται κυρίως σε τοπικές διαφημίσεις από τοπικούς παραγωγικούς φορείς, όπως π.χ. τοπικές βιοτεχνίες που δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή, τοπικά καταστήματα που διαφημίζονταν και δεν λειτουργούν. Γι’ αυτό πρέπει να στηριχθούν, για να μπορέσουν να σταθούν και να συνεχίσουν το έργο τους. Γιατί η προσφορά τους στην ενημέρωση, και όχι μόνο, είναι πολύ σημαντική.»

Ο Υπουργός κ. Στέλιος Πέτσας απαντώντας ανέφερε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για την πρόταση του κ. Μπούρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button