Φίλε Ιερόθεε, περισσότερα μας ενώνουν, ελάχιστα μας χωρίζουν

Δημοσιεύθηκε απάντηση, από τον φίλο μας, Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ιερόθεο Πολυχρόνη, για την ανάρτησή μας σχετικά με την στημένη παρουσίαση από την δημοτική αρχή των εγγράφων, που αφορούν στους ρομά. Κατ’ αρχήν το κείμενο το δημοσιεύσαμε εμείς, «Η Επικοινωνιακή Ομάδα του Τώρα» και όχι ο Μπερδελής. Άρα η απάντηση θα έπρεπε να απευθύνεται σ’ εμάς.

 

Γράφαμε στην πρώτη κιόλας πρόταση της ανακοίνωσής μας: «Με την παρούσα δημοσίευσή μας δεν επιδιώκουμε να σταθούμε στην ουσία των πολλών και άκρως ενδιαφερόντων θεμάτων που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 12/11/2014. Με αυτά θα ασχοληθούμε, ως οφείλουμε, σε προσεχές Δελτίο Τύπου.» Αυτό ακριβώς έγραφε η ανακοίνωσή μας.

 

Τι δεν κατάλαβες;

 

Η Επικοινωνιακή Ομάδα του Τώρα ασχολήθηκε με την απαράδεκτη, αντικανονική (ο Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων στο άρθρο 9, παράγραφο 5, αναφέρει ρητά ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, προ Ημερησίας Διατάξεως, έχουν το δικαίωμα ή να κάνουν ανακοίνωση ή να κάνουν ερώτηση στον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους και σε καμμία περίπτωση ερώτηση σε άλλο Δημοτικό Σύμβουλο) και στημένη, κατά την άποψή μας, συμπεριφορά της δημοτικής αρχής (για την οποία παρεμπιπτόντως, δεν αφιέρωσες καμμία από τις 1081 λέξεις της απαντήσεώς σου) και ο Γ. Μπερδελής -μόλις μία ημέρα μετά-, με την αναλυτικότατη και εμπεριστατωμένη δημοσίευσή του, με την ουσία των θεμάτων.

 

Από πού προκύπτει ότι ο Μπερδελής «δεν ασχολείται με την ουσία των θεμάτων»;

 

Αγαπητέ αντιδήμαρχε, η προτροπή σου στον Μπερδελή «Ασχοληθείτε επιτέλους με την ΟΥΣΙΑ» προκάλεσε τουλάχιστον χαμόγελα. Και δεν αρκέστηκες σ’ αυτή αλλά την διάνθισες και με το δεικτικό σχόλιο, ότι ο Μπερδελής αρέσκεται σε «κουτσομπολιά και καφενειακές προσεγγίσεις»! Μήπως ξεχνάς, παρασυρόμενος από την ένταση, το παρορμητικό του χαρακτήρος σου αλλά και από υπερβάλλοντα ζήλο, ότι αναφέρεσαι στον  ίδιο Μπερδελή που:

 

·         Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με 2 ντοσιέ γεμάτα σημειώσεις και με τις ερωτήσεις του προβλημάτισε, συμπλήρωσε και υποβοήθησε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους συμπεριλαμβανομένου και εσού;

·         Κατέθεσε προτάσεις για σχεδόν όλα τα θέματα που ετέθησαν και συναίνεσε όπου επιτρεπόταν;

·         Συνεργάζεται με το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και προετοιμάζεται για κάθε Δημοτικό Συμβούλιο ατελείωτες ώρες, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο, όπως διαβεβαιώνουν άπαντες, ακόμη και στον συνδυασμό σου;

 

Μήπως μπερδεύτηκες;

Δεν νομίζεις ότι ήσουν κάπως υπερβολικός;

 

Αγαπητέ Ιερόθεε, η ανακοίνωσή μας έπρεπε να απαντηθεί είτε από τον Δήμαρχο, είτε από τον κ. Κοσμόπουλο, είτε από το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Πολιτών. Σε αυτούς απευθυνόταν και αυτό επιτάσσει η λογική. Αν’ αυτών απάντησες εσύ ως εύθικτος, εξαιτίας πιθανόν της πολύ μικρής αναφοράς προς το πρόσωπό σου στο τέλος της δημοσιεύσεώς μας. Με αυτή την λογική θα μπορούσε να απαντήσει και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου! Υπό άλλες συνθήκες και εάν στη θέση μας ήταν κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι έπεσες στην παγίδα. Εμείς όμως, δεν σου είχαμε στήσει καμμία παγίδα. Ας είναι.

Αγαπητέ μας φίλε, όταν κάποιος δημοσιεύει, ως απάντηση, ένα κείμενο μεγαλύτερο των 1000 λέξεων (1081 για την ακρίβεια!), με όχι και τόσο καλά ελληνικά, το οποίο βρίθει ανακριβειών και είναι δομημένο και ανεπτυγμένο, από την αρχή έως το τέλος του, σε ένα ανυπόστατο, αίολο, ψευδές και παρανοημένο συμπέρασμα (ότι δηλαδή ο Μπερδελής δεν ασχολείται με την ουσία), τότε εκ του ασφαλούς μπορεί να εξαχθεί η παρατήρηση, ότι είτε τελεί υπό πανικό είτε στέκει, όπως αρεσκόμαστε να λέμε εμείς οι Μεγαρείς, «με τη μύγα στο στσάθι». Ότι και απ’ τα δύο να συμβαίνει μας είναι δυσάρεστο.  

Φίλε μας καλέ, θέλουμε από καρδιάς να σε διαβεβαιώσουμε ότι εμείς με τις δημοσιεύσεις μας σε καμμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να σε πανικοβάλλουμε ούτε να σε υποβαθμίσουμε. Πιστοί στην αρχή που διατύπωσε ο Jean Jacques Rousseau για την κατά βάση καλή φύση του ανθρώπου, ευελπιστούμε στην μεταστροφή σου. Έχεις αναλάβει ένα από τα πιο ευαίσθητα χαρτοφυλάκια του δήμου μας και θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να σε υποθάλπουμε αντί να σε υποβοηθούμε. Είναι γεγονός ότι μας αντιμετωπίζεις με κάποια ένταση και επιφύλαξη (εξ’ ου και το εύθικτον του χαρακτήρος σου), αλλά αναγνωρίζουμε ότι ίσως φταίμε και εμείς γι’ αυτό, αφού όλοι οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο την γόνιμη διαφωνία και την εποικοδομητική κριτική. Από την στιγμή που διαπιστώνουμε ότι η κριτική μας γίνεται πίεση και μερικές φορές πανικός, δεσμευόμαστε να σε αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό τρόπο, ώστε να σταθούμε, έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο, αρωγοί στο ομολογουμένως δύσκολο έργο που έχεις να επιτελέσεις.

 

Και όσον αφορά στον προβληματισμό σου, περί της εν γένει παρουσίας μας στο τοπικά πολιτικά δρώμενα, σε παρακαλούμε να μην αμφιβάλεις καθόλου. Το Τώρα όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά συνεχίζει και θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή, να παράγει ορθό πολιτικό πολιτισμό, ήθος και ανιδιοτελή αγάπη μεταξύ των  εμπλεκομένων στην τοπική διαβούλευση φορέων. Εξάλλου, πάγια πεποίθησή μας είναι ότι περισσότερα μας ενώνουν, ελάχιστα μας χωρίζουν.

 

Καλή Επιτυχία!

 

Η Ομάδα Επικοινωνίας του «Τώρα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button