Ευ. Λιάκος: Ο Ασπρόπυργος κορυφαίο διαμετακομιστικό κέντρο – Ο λιμένας Ελευσίνας πρωταγωνιστής στην ανάπτυξή της

Με υπουργική τροπολογία πέρασαν οι προτάσεις που είχε καταθέσει ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Λιάκος Ευάγγελος, στον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, σχετικά με χωροταξικές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπρόπυργου, οι οποίες θα ξεμπλοκάρουν δεκάδες επενδύσεις στη Δυτική Αττική, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή.

Με νόμο του κράτους πλέον:

– Ξεκλειδώνουν δεκάδες επενδύσεις logistics στην περιοχή του Ασπρόπυργου με την ξεκάθαρη πλέον αναφορά στον συντελεστή κάλυψης.
– Αναβαθμίζονται οι αξίες μικρότερων ιδιοκτησιών με τη μείωση των πλευρικών αποστάσεων από 15μ. σε 10μ., με αποτέλεσμα μεγαλύτερη εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια.
– Δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.
– Επιτυγχάνεται ισότητα και διαφάνεια για τους μικρούς ιδιοκτήτες γης κατά τη διαδικασία αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Ο κ. Λιάκος, από τον Φεβρουάριο, βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό για την επίτευξη αυτού του στόχου, που διευκολύνει τις κτιριακές επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην προσέλκυση νέων.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Ταγαρά την 1η Φεβρουαρίου όπου του είχε εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις του για την βελτιστοποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και στην αποστολή σχετικών επιστολών.

Σε δήλωση του ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συνέβαλα και εγώ σε αυτήν την εξέλιξη. Τα νέα όρια δόμησης δίνονται νέες προοπτικές ανάπτυξης στη Δυτική Αττική και ανοίγουν το δρόμο για ανάδειξη του Ασπροπύργου σε κορυφαίο διαμετακομιστικό κέντρο».

Επίσης ο κ. Λιάκος προέβη και σε δήλωση που αφορά στα θέμα ανάπτυξης, εξέλιξης και προοπτικής του λιμένα Ελευσίνας τα οποία και προωθεί και μελετά ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

«Είναι σπουδαίο να στρέφονται επιτέλους τα βλέμματα στη Δυτική́ Αττική́. Οι δυνατότητές της είναι
απερίγραπτες. Το στήριζα και θα το στηρίζω μέχρι να δικαιωθούν οι προσδοκίες όλων μας. Το λιμάνι της Ελευσίνας, μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή τροχιά της περιοχής μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button