Ευ. Λιάκος: Εισήγηση να συμπεριληφθεί και η Κινέτα στα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Πρόταση υπέβαλε ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος να ληφθούν μέτρα για την πυρόπληκτη Κινέτα και να εισακουστούν οι προτάσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Ο βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος εισηγήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Κύρωση της από 24.07.2019 Π.Ν.Π. «Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.» (Α΄127), σύσταση και καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας «Μάτι Ξανά», να συμπεριληφθούν στα μέτρα αυτά και οι πολίτες της Κινέτας.

Ως κάτοικος και όχι μόνο βουλευτής της περιοχής της Δυτικής Αττικής, γνωρίζοντας ο ίδιος την κατάσταση και μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018, ο Ευάγγελος Λιάκος αναφέρθηκε στην αγωνία των κατοίκων της Κινέτας, στους πνεύμονες πρασίνου που έχουν εξαφανιστεί και την αναγκαιότητα να αναληφθούν δράσεις στην περιοχή.
Αντιλαμβανόμενος και τονίζοντας την λεπτότητα του θέματος, ζήτησε την ακρόαση του Δημάρχου Μεγαρέων, της Προέδρου Κοινότητας Κινέτας και τοπικών φορέων. Γνωρίζοντας την ευαισθησία του Υπουργού και του Υφυπουργού, πρότεινε να προστεθούν διατάξεις ώστε να συμπεριληφθούν και οι περιοχές της Κινέτας στις εν λόγω διατάξεις.

Το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε ταυτόχρονα στο Μάτι και στην Κινέτα δεν αφήνει περιθώρια να παραμεληθεί κάποια από τις δύο περιοχές, που χρήζουν ανάπλασης, ως τόποι πρασίνου και ως τόποι αναψυχής και κατοικίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button