Μπούρας, Κώτσηρας και Λιάκος για τα 2 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ

Με αφορμή τα 2 έτη που έχουν παρέλθει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 και τη διακυβέρνηση της χώρας από το εκλεγέν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, απέστειλαν δελτίο τύπου ο αντιπρόεδρος Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Μπούρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος.

Ο κ. Αθανάσιος Μπούρας αναφέρει ότι με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Ο Ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Δύο χρόνια μετά, ο απολογισμός φαίνεται να υπερβαίνει τα κομματικά όρια και η κυβέρνηση να συγκεντρώνει την αποδοχή και τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών.

Την τελευταία διετία το νομοθετικό έργο αριθμεί πάνω από 180 νομοσχέδια και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, όπως το επιτελικό κράτος, η οργάνωση, η λειτουργία και η διαφάνεια της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η μεγαλύτερη πρόκληση την οποία αντιμετώπισε με επιτυχία η Κυβέρνηση αφορά την Πανδημία, μια υγειονομική κρίση, η οποία δοκίμασε τις αντοχές τόσο του συστήματος υγείας της χώρας, όσο και της οικονομίας. Με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και με το Πρόγραμμα Εμβολιασμών «Ελευθερία», η χώρα φαίνεται να βαδίζει στο δρόμο της οριστικής αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0.» περιλαμβάνει έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, ενταγμένα σε τέσσερις πυλώνες, ήτοι την ψηφιακή μετάβαση, την αύξηση της απασχόλησης και συνοχής της κοινωνίας, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το δεύτερο ΕΣΠΑ 2021- 2027 αναμένεται να ξεπεράσει το επιτυχημένο ΕΣΠΑ 2014- 2020. Τα φορολογικά κίνητρα και η ενίσχυση πολλών κλάδων της οικονομίας αποτελούν στρατηγικές για την επιτάχυνση της Ανάπτυξης και τη βελτίωση του Μακροοικονομικού περιβάλλοντος, που φαίνεται να προσελκύουν εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος αποτελεί μέρος του επιτυχημένου κυβερνητικού σχεδίου. Η αντιμετώπιση της κρίσης του Έβρου με την ενίσχυση των συνόρων και τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ένα στοίχημα με θετικό πρόσημο για την Ελληνική Κυβέρνηση.
Το κυβερνητικό έργο είναι πολλαπλό, εκτείνεται σε κάθε τομέα της κοινωνίας και της οικονομίας, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη, μεταβαίνοντας από μια γραφειοκρατική δομή του κράτους σε μία νέα ψηφιακή εποχή.

Με την ελπίδα τα επόμενα δύο χρόνια να είναι απαλλαγμένα από τη μάστιγα της Πανδημίας, η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό και στο τέλος της τετραετίας αυτή η συνολική προσπάθεια θα εγκριθεί από τον ελληνικό λαό με ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις επόμενες εκλογές.

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Κώτσηρας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα 2 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας ήταν «2 χρόνια υπευθυνότητας», καθώς «σήμερα, 7 Ιουλίου 2021, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σε αυτό το χρονικό διάστημα και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες για την ανθρωπότητα, εξαιτίας της πανδημίας, η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, έδωσε το πολιτικό του στίγμα, κάνοντας πράξη όσα είχε δεσμευθεί προεκλογικά για τη χώρα, ισχυροποιώντας τους θεσμούς της δημοκρατίας, παρουσιάζοντας όραμα, σχέδιο και απτά αποτελέσματα.

Η Κυβέρνησή μας προώθησε μία σειρά προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, αποκατέστησε το κύρος και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ψηφιοποιεί το κράτος συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η χώρα μας ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Συγκεκριμένα στον τομέα της Δικαιοσύνης έχουν αναληφθεί καίριες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, καθώς και την ενίσχυση του θεσμικού περιβάλλοντος που τη διέπει.

Επιπροσθέτως, στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία και ο διεθνής ρόλος της χώρας.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για την προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού με την υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την καταπολέμηση του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας με την υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία με την υλοποίηση δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, και την Προστασία των Δικαιωμάτων των Θυμάτων Εγκληματικών Πράξεων.

Η 7η Ιουλίου 2019 αποτελεί ταυτόχρονα και μία σημαντική ημέρα σε προσωπικό επίπεδο, καθώς πριν από δύο χρόνια επισφραγίστηκε η σχέση εμπιστοσύνης που έχω αναπτύξει με τους συμπολίτες μου, με στόχο το καλό του τόπου και της περιοχής μας.
Παραμένω συνεπής στις αρχές και αξίες μου, τηρώντας όσα είχα δεσμευθεί να πράξω πριν από δύο χρόνια, με αταλάντευτο στόχο να τιμήσω στο ακέραιο την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους, για ένα καλύτερο μέλλον για τη Δυτική Αττική!».

Και τέλος, «2 χρόνια #epimenoumedytika» σημειώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, Λιάκος Ευάγγελος, θέλοντας να ευχαριστήσει τους συμπολίτες του, που τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Ο κ. Λιάκος εκλέχθηκε στις 7 Ιουλίου 2019 ως ο νεότερος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ίδια ανάρτηση, ο βουλευτής αναφέρει:

«2 χρόνια πριν κάναμε το #epimenoumedytika πράξη. Ξεκινήσαμε παρέα αυτό το ταξίδι κάνοντας μεταξύ μας μια συμφωνία τιμής. Δεσμεύτηκα να παραμείνω ο ίδιος και πάντα δίπλα σας. 2 χρόνια μετά και όντας στο τελείωμα της δοκιμασίας που μας επέβαλλε η πανδημία θέλω να πιστεύω ότι τηρώ τη συμφωνία μας στο ακέραιο. Αυτή η συμφωνία είναι ο λόγος που Επιμένω και Θα Επιμένω Δυτικά».

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη δράση του κ. Λιάκου, για το τελευταίο έτος, σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button